A Fidelitashoz köthető Új Nemzedékhez folyik a pénz

További százmilliókat kaphat az Új Nemzedék Központ (ÚNK) Nonprofit Kft. a Nemzeti tehetség program keretein belül.

A Magyar Nemzet írja, hogy a korábban a Fidesz ifjúsági szervezetéhez több szálon kötődő cég jövőre 300 milliós támogatásra számíthat a költségvetésből, hasonlóan az idei évhez. A Nemzeti tehetség programban meghirdetett pályázatokon tavaly 312 millió forintnyi megbízást kaptak, idén márciusban pedig kapásból 110 milliót.

Az idei tételek azonban tovább gyarapodnak: az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felhívása szerint néhány pályázaton kizárólag ők indulhatnak. Igényelhetnek 18 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást a hazai tehetségfejlesztő szervezetek, 24 milliót minősített tehetséggondozó műhelyek, míg 30 milliót a Nemzeti tehetség program céljait népszerűsítő rendezvények támogatására.

Ezen kívül kaphatnak 15 milliót a hazai tehetséggondozási rendszer külföldön való népszerűsítésére, valamint 18 milliót a határon túli tehetséggondozó szakemberek képzésének támogatására. Kiugró tétel az a 100 millió forint, amit a külföldön létrejött Tehetségsegítő információs és programpontok támogatása címén kaphatnak.