A „migráns” az új „mitnézel”?

Egy nő látta kárát annak, hogy egy őrült fickó migránst kiáltott.

Csütörtökön a fővárosi Kálvin tér aluljárójában működő Trió Pizzánál esett áldozatául a fentebb említett szellemi mélyrepülésnek egy nő.

Facebookon tett beszámolója szerint ő az aluljárón haladt keresztül, amikor arra lett figyelmes, hogy egy férfi üvöltözik a gyorsétterem egyik közel-keleti származású munkatársával. Mint írta, a férfi olyan dolgokat üvöltözött, hogy

"te mocskos migráns, ez az én hazám, Magyarország a magyaroké, te csótány, saját országomban nem vagyok turista”.

Kiderült, hogy a férfinak mindössze annyi problémája volt, hogy az eladó vélhetően turistának nézte őt, és ezért angolul kérdezte tőle, hogy mit szeretne vásárolni. Ő meg erre azt hihette, hogy az alkalmazott még magyarul sem tud.

„Odamentem hozzá, és megkértem, hogy ne beszéljen így a fiatalemberrel, hát olyan sok a turista Budapesten”

- magyarázta a fiatal nő, aki megpróbált békíteni.

Válaszul azonban azt kapta meg, hogy ő egy

„húgyagyú liba”, majd néhány fenyegető fejelőmozdulat után a fickó arcon ütötte őt, leeső szemüvegét pedig elrúgta, majd elmenekült.

Az aluljáróban térfigyelő-rendszer működik, így a hatóságoknak vélhetően lesz bizonyítékuk az eljárás során, és a verekedő férfit is azonosítani tudják. Az Index azt írja, a pizzás férfi egyébként arab, de

kereszténynek vallotta magát, még Szűz Máriát ábrázoló tetoválása is volt, és beszél magyarul.

Sokszor bocsánatot kért a nőtől, és sajnálta, hogy nem viselkedett férfiasabban, de nem akart problémát a munkahelyén. A rendőrség az ő adatait is felvette.

Liberális körök persze örömódát zenghetnek most arról, hogy „ide vezet a gyűlöletpolitika”, de valójában marhára nem erről van szó. Az ilyen esetek sokkal inkább azt mutatják meg, hogy az

1.0-ás szellemi szinten élő prolik milyen elszántsággal veszik át a jelszavakat, ha casus bellit keresnek valamilyen konfliktusra. Ez pedig újra és újra előjövő probléma.

Ugyanis miként a szocialista-liberális körök csaló románt csináltak az erdélyi magyarból, falvakat járó sorozatgyilkos nácit a gárdistából, civileket verő rablóbandát a szurkolókból, úgy tett honfoglaló migránst az arab kajáldásból is a jelenlegi kormány - de csak a faék egyszerűségű emberek fejében. S éppen ezért nem az a kérdés, hogy ki kicsoda ellen uszít és miért, hanem az, hogy

egyáltalán miért létezik még az a társadalmi közeg Magyarországon, ami a legegyszerűbb torzításoknak is naiv áldozatává, majd primitívségéből következően egyenesen ezek élharcosává válik.

Avagy feltehetjük úgy is a kérdést, hogy abban az országban, ahol kerítés áll a veszélyeket jelentő tömeges bevándorlás útjában, és ahol egyébkéntis évtizedek óta arabok adják a részeg magyaroknak a csípős gyrost szombat éjjel, ott a végén miért egy békíteni szándékozó nőt vágnak arcon, ha az nem szeretne idegesítő üvöltözést hallgatni egy aluljáróban.

S ha megengedhetek magamnak annyit, hogy lezárásképpen növeljem Márai Sándor szavainak agyonidéző táborát, miszerint

magyarnak lenni nem állapot, magyarnak lenni magatartás,

akkor csak annyit tudnék mondani ennek az embernek, hogy

te nem vagy magyar.