Megdöbbentő kinevezés: sikkasztásért elítélt volt fideszesre bízzák Pécs értékeit

Taglétszámot növel a Pécsi Értéktár Bizottság, az új ember pedig nem lesz más, mint az exfideszes Fodor Ibolya.

Amint az egy előterjesztésből kiderült, a Pécsi Értéktár Bizottság jelenleg 5 fős, de úgy látják, hogy a „magas szintű munka fenntartása” miatt érdemes 6 főre növelni a létszámot. A hatodik fő pedig Fodor Ibolya lenne.

Fodor Ibolya neve korábban többször is szerepelt a hírekben, lajstromát az Index szedte össze:

- 2003-ban bűnsegédként folytatólagosan, jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt másfél év felfüggesztett börtönre ítélték, volt férjét pedig két év letöltendőre. Fodor Ibolya és akkori férje egy megyei laptól 12,5 milliót sikkasztott. 

- 2014-ben hazaárulónak nevezte a kormány ellen tüntetőket.

- 2015-ben az ügyészség a takarítócége ellen vizsgálódott költségvetési csalás gyanúja miatt, mert 2010-ben és 2011-ben hamisan nyilatkozott az adóhatóságnak, 2012-ben pedig nem is nyújtott be adóbevallást, ezzel 3,1 milliós adóhiányt okozott.

- 2015-ben pécsi önkormányzati képviselőként a Facebookon zaklatott egy közalkalmazott kommentelőt, akinek azt írta, bemártja a főnökénél, amiért kritizálni merte őt. Az RTL Klub meg akarta erről kérdezni, mire ő azt mondta a riporternek: "Szégyelld a pofádat, tehetségtelen kis majom vagy", ezt követően ráhívta a rendőröket.

Fodor 2014-ben lett önkormányzati képviselő a Fidesz színeiben, ám miután nyilvánosságra került korábbi bírósági ügye, kizárták a pártból. A mandátumáról viszont nem volt hajlandó lemondani. Akkor Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere fel is szólította a lemondásra.

Ami azért is érdekes, mert a mostani előterjesztést épp Páva Zsolt nyújtotta be, aki a jelek szerint ma már úgy látja, Fodor Ibolya a legalkalmasabb arra, hogy figyeljen Pécs értékeire.