Orbánéknak eszük ágában sincs hazahívni az elüldözött fiatalokat

A Jobbik szerint a Fidesz–KDNP lemondott az országot tömegével elhagyó fiatalokról.

Amint arról a sajtó is beszámolt, minisztériumi packázások miatt nem tudták beindítani saját cégeiket azok az ifjak, akiket a Fidesz-kormány tavaly kiemelt állami támogatások ígéretével csábított haza külföldről.

Segítség helyett még ártott is a hazatérő fiataloknak a kormány programja

Magyarország népessége csökken. A fiataloknál nem mutatkozik a gyermekvállalási kedv, annál inkább az elvándorlási. Ezért próbálkozik a kormány olyan programokat indítani, ami haza hozná a kalandvágyból külföldön tapasztalatot szerző fiatal tehetségeket. Sajnos a legtöbb ilyen azzal végződik, hogy csak még inkább sikerül a vezetésnek bebizonyítania, hogy itthon ugyan nem változott semmi, és visszataszítják ezeket az embereket a kalandozásokba.


"A Vállalkozz itthon, fiatal! program mint cseppben a tenger mutatja meg az orbánizmus igazi arcát: a nemes célokat és hangzatos ígéreteket csapnivaló kivitelezés követi, amelyből a végén az ország helyett csak egy szűk haveri kör gazdagodik. Ma Magyarországon ugyanis csak azoknak van esélyük „saját lábon állva boldogulni”, akik jó helyen és jó időben csatlakoztak a „nemzeti együttbűnözés rendszeréhez”. Nekik viszont se tehetségre, se szorgalomra nincs szükségük, mert a hazai életpályamodell nem a briliáns ötletből meggazdagodó startup alapítóké, hanem a közvagyont gátlás nélkül kisajátító fideszes strómanoké" - fogalmaznak a közleményben.

A Jobbik 2018-as kormányra jutását követően olyan állami támogatói rendszert fog kialakítani, amely pártkötődés helyett hozzáadott értékük alapján díjazza a cégeket, a vállalkozókat pedig elvándorlás helyett itthon maradásra ösztönzi - írják.

Észbe kapott a Nemzetgazdasági Minisztérium

A minisztérium az alábbi tájékoztatást juttatta el portálunkhoz:

Tájékoztatjuk, hogy a Vállalkozz itthon fiatal! program keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium haladéktalanul megkezdi a támogatási szerződések megkötését a nyertes üzleti tervek készítőivel. A szükséges támogatás folyósítását az uniós kifizetések elhúzódására tekintettel hazai forrásból biztosítja a tárca.