Talán még senki se oltotta le úgy az abortuszpártiakat, mint James Woods

Tíz pontos találat.

A szervezet országszerte számos klinikát tart fenn, amelyek díjmentesen, vagy nagyon olcsón vállalják a terhességmegszakítást olyan nők számára, akiknek erre nincsen pénzük. (Az Államokban több millió embernek nincsen egészségbiztosítása, így ők csillagászati összegért férhetnek hozzá mindenfajta ellátáshoz.) A liberális politikusok és a média évtizedek óta hódolattal és elismeréssel beszél a szervezet önzetlenségéről.

Az így elpusztított több sok ezer magzat sorsát persze már sokkal kevesebben hozzák szóba. 

James Woods azonban most pontosan ezt tette. A Planned Parenthood vezetője, Cecile Richards a Twitteren anyák napján (amit Amerikában május második vasárnapján, tehát tegnap ünnepeltek) tiltakozott a több millió embernek ingyenes egészségügyi ellátást biztosító törvény, az "Obamacare" tervezett visszavonása ellen. 

"Semmivel sem mondhatjuk szebben, hogy "Szeretlek, Anya"", mint, ha kiállunk amellett, hogy minden anyának mindenhol joga legyen a szükséges egészségügyi ellátáshoz."

 

Az Obamacare megszüntetése az egyik legvitatottabb kérdés az USA-ban, Trump elképzelését saját párttársainak egy része is felelőtlennek tartja. Az ominózus törvényjavaslatot márciusban kénytelenek is voltak visszavonni, mert félő volt, hogy a Képviselőház (ahol egyébként sima republikánus többség van) , nem szavazza meg. Woods azonban tűpontosan látta meg, milyen kínos ellentmondás az, ha

mások egészségéért aggódik egy olyan szervezet vezetője, amely magzatok ezreinek lemészárlását finanszírozza minden évben. 

"Egy elvetetett magzat elég nehezen mondhatja, hogy "Szeretlek Anya!" -

 - vitt be tíz pontos találatot a sztár.