Megosztják a mentődolgozókat? - A másik szakszervezet nem demonstrál

A MÖSZ inkább tárgyalásokkal bíbelődne.

Az elnök elmondta, a MÖSZ reprezentatív szakszervezetként vesz részt a korábban indult, az egészségügyi ágazati kollektív szerződéséről folytatott tárgyalássorozaton azért, hogy a mentődolgozóknak minél jobb feltételeket tudjanak "kiharcolni" a kormánnyal folytatott egyeztetéseken.

Toma Lajos elmondta, hogy a tavaly indult négyéves bérfelzárkóztatási program során 67 százalékkal nő a mentők alapbére is, azonban az idei minimálbér-emelés és a garantált bérminimum miatt "összecsúszott" béreket korrigálni kell.

A MOMSZ május végére tervezett tüntetésével kapcsolatban Toma Lajos azt mondta: az Országos Mentőszolgálatnál működik több szakszervezet is, azonban jelezte, reprezentatív érdekvédelmi szervezetként nekik van joguk a munkáltatóval a kollektív szerződést aláírni, ők jogosultak megállapodást kötni.

"Minket nem keresett meg a tüntetést szervező másik szakszervezet"

- tette hozzá.

Végképp elegük van! A mentők készek a parlament elé vonulni

Szombaton dől el, hogy a mentők pontosan mikor tartják meg május végi demonstrációjukat, de az már most biztos, hogy nem fognak megállni, végképp elegük van, és készek akár a parlament előtt is demonstrálni.