Már két halálos áldozatot követelt a Dózsa György úti ámokfutás

Hétfő este a kórházban egy másik férfi is belehalt sérüléseibe.

Mint ismert, május 15-én délután három órakor két gépjármű összeütközött, amelyből az egyik a közeli buszmegállóba csapódott. A baleset következtében 7 személy sérült meg, akik közül hárman könnyű, hárman pedig súlyos sérülést szenvedtek. A balesetben egy 23 éves budapesti férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A súlyos sérültek közül, egy 37 éves budapesti lakos a kórházba szállítást követően életét vesztette.

A Borsnak egy szemtanú azt állította: a fehér Mercedes áthajtott a piroson, már akkor majdnem elütött egy zebrán gyaloglót, utána ütközött össze a másik autóval. A Mercedes vezetője ki tudott szállni a kocsiból, majd arról a vért kezdte törölgetni – tette hozzá.

Később derült ki, hogy a kecskeméti maffiaper egyik egykori vádlottja vezette a Mercedes kabriót, amit az eset előtt fél órával vett.

A kecskeméti maffiaper ügyében több mint tíz évvel ezelőtt született jogerős döntés: a Szegedi Ítélőtábla összesen hatvannégy év fegyházbüntetést szabott ki jogerős ítéletében az ügy vádlottjaira, akik illegális tevékenységet is folytattak, amibe beletartozott a kábítószer-kereskedelem, a prostitúció ellenőrzése, védelmi pénzek szedése vendéglátósoktól, taxisoktól, illetve gazdasági bűncselekmények elkövetőitől - emlékeztet a lap.