„Most már látjuk, mire kellett a pénz” - Tízmilliós autókkal urizálnak a miskolci városvezetők

A miskolci városvezetők nem hagyják magukat az út szélén.

Kriza Ákos polgármester így most már egy több mint 12 milliós Skoda Superbbel közlekedhet, hasonlóan az önkormányzati cégvezetőkhöz, akik közül a Miskolc Holding és a MIK Zrt. igazgatója is ugyanilyen értékben kapott autókat.

A MIHŐ vezetője 10,7 milliós, a MIKOM igazgatója közel 9 milliós, az MVK első embere pedig egy 7,6 milliós Skodával autózhat, tájékoztatott a részletekről a Jobbik miskolci frakcióvezetője.

Jakab Péter szerint amíg a városvezetők az adófizetők pénzéből drága autókkal urizálnak, addig a népnek csak megszorítást hoztak: a tanárok étkezése drágul, az önkormányzati lakások bérleti díját megemelték, az elvándorolt miskolciakra építményadót vetettek ki, a miskolciak fizetésemelésére nemet mondtak, az utak rendbetétele érdekében benyújtott jobbikos költségvetési módosítókat leszavazták.

„Most már látjuk, mire kellett a pénz”

- jegyezte meg a jobbikos politikus, aki felszólította „Miskolc fideszes urait”, hagyjanak fel a népnyúzással, a spórolást kezdjék saját magukon, egyúttal válaszoljanak: mi indokolta tízmilliós autók beszerzését egy elszegényedő városban?