Még mindig a multik markában: Orbán Viktor továbbra sem tudja, mi kell a családoknak

Jajj, ne, Orbán Viktor már megint fullba nyomta... :(

Történt, hogy a Fidesz testvérpártja, a Szlovén Demokrata Párt (SDS) szombaton tartott egy kongresszust, melyen a magyar kormányfő is felszólalt; hát, finoman fogalmazva sem festett le biztató jövőképet a helyiek számára. Persze, mi magyarok már megszoktuk, hogy mindig csak a migránsok (érdekes, Mariborban nem volt sorosozás), de talán a szlovén füleknek azért mégiscsak furcsa lehetett hallani, ahogy Orbán Viktor fullba nyomta... a kongresszuson.

Az MTI tudósításából ez a kedvenc idézet:

"egy nagy európai vita közepén állunk, migránsok vagy a saját családjaink, ez itt a kérdés".

Micsoda?! Orbán Ráhel veszélyben van?!

Aztán beszélt még az európai értékekről is, szerinte ezeket nem Brüsszelben őrzik, hanem azok az európai emberek szívében vannak. Ehhez hozzátette, hogy az a gondolkodás mód, miszerint Brüsszel Európa központja, "vezetett" ahhoz, hogy 2015-ben megérkeztek ide a migránsok.

Mindenesetre, arról nem esett szó, hogy milyen jövőre számíthatnak azok a családok, akiket remélhetőleg nem pusztít el, erőszakol meg az erőszakos horda, így például Orbán Viktor kerülte azt a témát is, hogy vajon a szlovén, vagy épp a magyar munkások ugyanazért a munkáért miért is kapnak kevesebbet, mint nyugat-európai kollégáik.

Nyilván, ez a multik által irányított kormányzatnak nem egy fontos kérdés.