Éjfél a határidő: ügyfélkapuval három kattintás az 1+1% jó helyre küldése

Kár lenne hagyni, hogy az állam benyelje bárkinek is az 1+1 adószázalékát. Mutatjuk a lépéseket!

Bár az ügyfélkapuval nem rendelkezők hétfőn este hatig az ügyfélszolgálaton, illetve éjfélig postán is beadhatják határidőn belül a személyi jövedelemadó bevallást és az 1+1%-ot, most az ügyfélkapura koncentráljunk. Sokan vannak ugyanis, akik nincsenek vele teljesen tisztában, mennyire egyszerű dolguk van.

Megmutatjuk lépésenként:

1. Menjen a https://eszja.nav.gov.hu címre.

2. Jobboldalon lépjen be az ügyfélkapus regisztrációjával.

3. Két ablakot fog látni, menjen a jobboldalira.

4. Az első pontot nem kell kitöltenie csak akkor, ha szeretné, hogy a szervezet tudja, Ön adott nekik pénzt. Tehát anonim esetben csak hagyja üresen.

5. Alatta pedig egyszerűen írja be a szervezet adószámát, amivel reklámozzák magukat. Ha valamiért nem tudja a számot, lenyithatja az ablakot, és szövegesen is beírhatja a nevüket, majd egy listából kiválaszthatja.

6. Ezután dönthet a második 1%-ról. Itt már csak listából választhatja ki az Önnek szimpatikus egyházat.

7. Ezek után már csak értelemszerűen a Beadásra kell menni, amit még egyszer meg kell majd erősíteni a következő ablakban.

Kész. Visszakerül a nyitóoldalra, és látni fogja, hogy a jobboldali ablak már ki van pipálva.

Rengeteg olyan szervezet van, aminek a legnagyobb bevételét az évi adó egy százalékok jelentik. Közöttük számos olyan is akad, akik életeket mentenek, legyenek azok beteg gyermekek segítői, vagy speciális mentők, esetleg menhelyek fenntartói. Ők mindenképpen megérdemlik, hogy ezek a pénzek ne az állam zsebébe, hanem az ő szolgálatukba kerüljenek.

Szóval, ha van ügyfélkapuja, hajrá!