Egy cseh szemtanú szerint alig volt ellenőrzés a Manchester Arenában

A vészkijáratokat is csak mintegy 5-10 perccel a robbanás után nyitották ki.

"Biztonsági ellenőrzés szinte nem is volt, egyenlő volt a nullával. Nem kellett átmenni semmiféle fémdetektoros kapun. Az egyetlen, ami érdekelte őket, van-e nálunk víz"

- nyilatkozott Trochtová telefonon kedden reggel Manchesterből a közszolgálati Cseh Rádiónak.

"A táskákat szinte nem is ellenőrizték, meg sem nézték, mi van bennük. Mindenféle motozás nélkül beengedtek, nem ellenőrizték, nincs-e valakinél valami (veszélyes tárgy)"

- részletezte saját tapasztalatait a cseh hölgy.

Szerinte a robbanás néhány perccel azután történt, hogy az énekesnő elhagyta a színpadot.

"Robbanást hallottunk a főkijárat felől. Először semmi sem történt, majd hatalmas kiabálás tört ki, és a nézők onnan felénk tülekedtek.

Mindenki pánikba esett, az emberek igyekeztek az üléseken keresztül is más kijáratokhoz jutni.

Senki semmit nem tudott, még a biztonsági szolgálat sem, hiába kérdeztük őket, hogy mi történt"

- folytatta elbeszélését Nikola Trochtová.

Elmondása szerint a manchesteri arénának három nagy kapuja van, s a vészkijáratokat - talán hármat - csak mintegy 5-10 perccel a robbanás után nyitották ki.

"A hangszórón azt közölték, hogy minden rendben, őrizzük meg a nyugalmunkat, és hagyjuk el az arénát"

- nyilatkozott a tragikus manchesteri koncert cseh résztvevője.

A brit rendőrség szerint a terrortámadást házi készítésű pokolgéppel követte el egy férfi, aki meg is halt a merényletben. Vele együtt 22 ember vesztette életét, és 59-en megsebesültek.

Legalább 19 halottja és 50 sérültje van egy tegnap esti manchesteri robbantásnak

Hajnalban a terrorelhárító szolgálatok a közelben egy gyanús tárgyat is találtak, amelyet ellenőrzött robbantással megsemmisítettek. Később tudatták: a gyanús tárgy nem robbanószerkezet volt.A merénylet Ariana Grande amerikai énekesnő teltházas koncertjének végén történt, a 21 ezer férőhelyes Manchester Arena bejárati csarnokában, a jegypénztárak közelében.

Az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a manchesteri robbantásért

Frissítés:Közben a brit rendőrség megerősítette: a manchesteri robbantás terrortámadás volt, és egy férfi követte el.Az áldozatok száma 19-ről 22-re emelkedett.Korábban írtuk:A videón látható, magát kendővel eltakaró, erős arab akcentussal beszélő férfi "Allah nevében" kijelenti, hogy"ez még csak a kezdet",valamint, hogyaz Iszlám Állam és Dzsabhat Fateh Al-Sham (egykor Al-Nuszra Front - a szerk.)