Itt az MSZP politikai öngyilkossága: Botka lebontaná a déli határkerítést

Ezek után gyakorlatilag indulniuk is fölösleges.

Botka Lászlót a Közép- és Kelet-európai Beruházási Csúcstalálkozón kérdezte a Reuters brit hírügynökség.

A szocialista politikus az interjúban arról is beszélt, hogy a jövő évi választáson egyféleképp lehet legyőzni Orbán Viktort: ha egyetlen baloldali kihívója.

"Nem lehet választási sikert elérni a jelenlegi tömegbázis szélesítése nélkül. Hiteles és erőteljes, a társadalmi egyenlőségre szilárdan épülő programra van szükségünk, továbbá biztosítékokkal kell szolgálnunk arra, hogy tanultunk 2010 előtti hibáinkból"

- idézte a Reuters Botka Lászlót.

Az MSZP kormányfőjelöltje kizártnak mondta, hogy együttműködés jöhetne létre pártja és a Jobbik között. Utóbbi politikáját sikertelennek és hiteltelennek minősítette (:DDDDDDDDDDD - a szerk.).

Saját pártjáról szólva azt mondta, hogy az nem fogja megismételni 2014-ben elkövetett hibáit, amikor is a baloldali pártok belesüppedtek egy hosszadalmas civakodásba arról, hogy együttműködjenek-e egyáltalán, és ha igen, miként (most lényegesen egyszerűbb a képlet, mert a kerítésről szóló kijelentésével a szegedi polgármester gyakorlatilag kiírta a baloldalt a választásokról - a szerk.).

Botka szavai szerint a szocialisták szükség esetén egyedül mennek végig az úton.

"Mindenki a saját útját keresgéli mostanság. Én előálltam egy határozottan új baloldali programmal. Ki akarom szélesíteni támogatóim körét, és biztos vagyok abban, hogy végül mindenki fontolóra veszi felelősségét a jelenlegi kormány leváltásában"

- mondta Botka László.

Nem is úgy volt az, kérem

Az MSZP az MTI-nek küldött közleményben úgy reagált: hazudik a fideszes propaganda, mivel Botka László a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva nem azt mondta, hogy győzelme esetén lebontja a déli határszakaszon a kerítést, hanem azt, hogy az EU közös határvédelmi mechanizmusának elfogadása és kiépítését követően, valamint a közel-keleti helyzet megnyugvása esetén a kerítésre már nem lesz szükség.