Az MSZP kongresszusa miniszterelnök-jelöltnek választotta Botka Lászlót

Melyik legyen? Orbán Viktor vagy Európa?

Molnár Gyula közölte, a 292 küldöttből 280-an szavaztak a kormányfőjelölti posztra egyedül aspiráló Botka Lászlóra.

A pártelnök kongresszusi beszédében azt mondta, a 2018-as választás tétje: Orbán Viktor vagy Európa.

Értékelése szerint a Fidesz becsapta az országot, eldobta a konzervatívok minden becsülendő értékét.

"A nemzeti büszkeségből cinizmus és arrogancia lett, a múlt értékeinek képviseletéből urak és szolgák rendszerének építése, az európaiságból keleti diktátorok felé fordulás" 

- tette hozzá.

Molnár Gyula azt mondta, az MSZP nem egy szűk elit, a kevesek, hanem sokak érdekében fog kormányozni. Közölte, a tehetősebbektől több felelősséget, hozzájárulást várnak, és ebből azokon segítenek, akik nehezebb körülmények között élnek.

A Jobbik szerint, a korrupciós ügyeiről ismert Botka László miniszterelnök-jelöltté választásával az MSZP ismételten bebizonyította, hogy képtelen a megújulásra. A Molnár-Botka tandem mindkét tagja a 2010 előtti MSZP emblematikus alakjai közzé tartozik, ezért teljességgel alaptalan tőlük várni, hogy megtisztítsák a közéletet. A pitiáner belharcokkal foglalkozó szocialisták és liberálisok nem tudják és nem is akarják 2018-ban leváltani a Fideszt. Jövő tavasszal tehát a kormányváltást akarók egyedüli választási lehetősége a Jobbik, amely kormányon ismét élhető, biztonságos, igazságos és szabad Magyarországot fog teremteni.

Ez ám a hazárdjáték: ma mindent fel tehet egy lapra az MSZP

Botka László szombaton bekebelezheti a szocialista pártot - a megválasztásával valóban egy lapra tehet fel mindent az MSZP 2018-as választással kapcsolatban. A Szegedről érkező - egyébként már veteránnak számító - Botka programjából kiderül, hogy közvetlen beleszólása lesz a 106 egyéni jelölt megnevezésében, és az országos lista felállításában is.