A Szolnoki Dózsa-Közgép legyőzte a címvédő horvát Jug Dubrovnik együttesét

Valóra vált álom a Final Six győzelem.

"Nem indult jól a mérkőzés, de aztán nemcsak csapatként működtünk jól, hanem az egyéniségek is megvillantak"

- mondta a találkozó után az M4 Sportnak Cseh Sándor. Hozzátette, ez a szezon olyan volt, mint egy álom, hiszen minden sorozatban győztek, ahol elindultak.

A vezetőedző megköszönte mindenkinek a támogatást, és úgy fogalmazott, hogy igazolást nyert az az út, amelyen elindultak és az a játékstílus, amit gyakoroltak.

Vámos Márton az MTI-nek azt hangsúlyozta, hogy aki elindul a Bajnokok Ligájában, annak az az álma, hogy megnyerje a sorozatot.

"Ez a pályafutásom legjobb éve, megnyertük a bajnokságot, a Szuperkupát és a Magyar Kupát is, majd diadalmaskodtunk a Bajnokok Ligájában, ennél jobban nem sikerülhet idény"

- fűzte hozzá a világbajnok játékos.

A 67 százalékos védési mutatóval záró Nagy Viktor csapata játéka mellett a hangulatot és a közönséget méltatta.

"Hihetetlen, hogy ennyi ember biztatott minket, ez fantasztikus érzés volt. Örülök annak is, hogy okosan, taktikusan tudtunk játszani, és hittünk magunkban"

- mondta.

A finálé utolsó gólját szerző Kis Gábor szerint a szolnoki csapat

"az idén felért a hegyek csúcsaira, és megmászta a legmagasabbat is. Mindent megnyertünk, amiben elindultunk, ezt a legjobb csapatok sem mindig tudják megcsinálni, de nekünk sikerült"

- fejtette ki. 

A center hozzátette, abban, hogy simán nyerték a döntőt, közrejátszhatott az is, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak ellenfelüknél, de nem gondolja, hogy ezen múlt volna a diadal.

"Ma azt játszottuk, amit tudunk, s amit az idény 98 százalékában. Ez fantasztikus volt, most pedig egy nagy buli következik"

- tekintett előre.

Varga Dénes elmondta, a nagy különbség annak volt köszönhető, hogy a Jug Dubrovnik nem tudott megújulni a mérkőzés második félére.

"Ez a legjobb szezonom eddig, a mostani sikert pedig közvetlenül az olimpiai és világbajnoki cím mögé sorolom"

- hangsúlyozta. Hozzátette, a közel teltház nagy segítséget, "hátszelet" jelentett, s kiemelte, nem csupán nézők, hanem szurkolók ültek a lelátókon.

A győztes Szolnok az európai szövetség (LEN) tájékoztatása szerint 50 ezer euróval gazdagodott. A Jug Dubrovnik második helye 40 ezer eurót ért, a harmadik olasz Pro Recco 33 ezer eurót keresett, míg a negyedikként zárt ZF-Eger költségvetése 31 ezer euróval nőtt.