Gyurcsány fel fogja hívni Botkát

A DK szövetkezne, na de feladja az ellenkezést Botka?

A baloldal belharca tehát tovább folytatódik. Hiába szólította fel Botka László néhány hete Gyurcsányt, hogy az távozzon a politikából, az exminiszterelnök nem tágít és újra időpontot kér az MSZP-hez.

"Nem kell félni a koalíciótól"

- üzente a volt miniszterelnök Botka Lászlónak a DK szervezeteinek szombati értekezletén elmondott beszédében. Gyurcsány Ferenc, aki előre is gratulált és sok sikert kívánt a szegedi polgármesternek, felidézte a 2005-ös államfőválasztást, amikor a szocialisták annak ellenére is ragaszkodtak saját elképzelésükhöz és saját jelöltjükhöz, Szili Katalinhoz, amikor tudták, hogy koalíciós partnerük ellenkezése miatt nem lehet majd megválasztani. A pártelnök úgy fogalmazott: arra kéri az MSZP kongresszusának résztvevőit, ne kövessék el azt a hibát, amit az elődeik.

"A választásnak csak úgy lehet nekimenni, hogy azon győznek, de győzni csak úgy lehet, ha a demokratikus oldal minél több szereplője tisztességesen együttműködik"

- jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

"Nem ellenséget nehéz teremteni, hanem békét, a szocialistákkal pedig arra kellene szövetkezni, hogy békét teremtenek és elfogadják, hogy különböznek egymástól"

- közölte a politikus.

De az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondhatjuk, hogy a baloldali pártoknál a békénél azért mindig erősebb volt a hatalomvágy, ami úgy tűnik továbbra sem távozott.