Titokban írta alá Kövér a Lungo Drom paktumot

A Lungo Drom elnökének éppen mostanában tervezik felfüggeszteni a mentelmi jogát.

Pénteken már írtunk az Alfahíren a megállapodásról. Kövér László az aláírást követően azt mondta: egy olyan megállapodást hosszabbítottak meg, amely „mindkét szervezetnek sikereket hozott”, a választási győzelmek mellett ugyanis a Fidesz és a Lungo Drom is elmondhatja magáról, hogy minden korábbinál komolyabban tudta támogatni a cigányok „felzárkózását”.

A megállapodáshoz pikáns adalék, hogy a Lungo Drom elnökének, Farkas Flóriánnak éppen mostanában tervezik felfüggeszteni a mentelmi jogát.

Farkast egy szavazatvásárlási botrány miatt gyanúsíthatják meg hamarosan, miután a politikusról egy hangfelvétel tanúbizonysága szerint kiderült, hogy 350 ezer forintos havi fizetéssel járó állást kínált legalább hat ORÖ-képviselőnek, hogy segítsenek neki elmozdítani elnöki székéből Hegedüs Istvánt, ami végül meg is történt.

Szintén Farkas munkásságát „dicséri”, hogy a Híd a munka világába nevű program nem a cigányságnak teremtett munkát, hanem milliárdos vagyoneltüntetést hozott. Sebaj, a kormány adófizetői pénzből, 1,3 milliárd forinttal kipótolta a hiányt.

És mit mond Farkas Flórián a kormánypárttal kötött megállapodásról? Szerinte a Fidesz és a Lungo Drom szövetsége „az egyetlen garancia a cigányság felzárkózásának folytatására”.