Itt az új Ratkó-korszak?

" Aki teleszüli, azé a világ."

A tegnapi Családok Világtalálkozóján fény derült a kormányzat több népesedéspolitikával kapcsolatos tervére, aminek több elemét a már korábban benyújtott jobbikos javaslatok közül szemezgették ki.

2018-tól az alábbi családtámogatási intézkedésekre készül a kormány:

 - A két gyermekes családoknak kedvezve emelik a családi adókedvezmény mértékét
 - Egy évvel meghosszabbítják a diplomás GYED-et
 - A jelzáloghiteles három- vagy többgyerekes családok egy-egy milliót leírhatnak tartozásukból
 - Bölcsődefejlesztési program indul
 - A Kárpát-medencében elérhető lesz a babakötvény
 - A diákhitel-tartozás felét eltörlik azoknál, akik két gyereket nevelnek, a három- vagy többgyerekes anyák a teljes tartozástól megszabadulnak

Az intézkedések célja, hogy a termelékenységi ráta 2,1 százalékra emelkedjen 2030-ra, ugyanis ez szükséges a népesség fenntartásához. És ahogy Németh Szilárd megmondta,

"aki teleszüli a világot, azé a világ".
 

Hír TV

Aki teleszüli, azé a világ - mondta lakossági fórumán Németh Szilárd. A Fidesz-alelnök szerint Orbán Viktor világosan fogalmazott: 2030-ra azt szeretné elérni a kormány, hogy 30 ezerrel nőjön a magyar lakosság száma.

 

Kérdéses, hogy a kormány intézkedései növelik-e a szülési kedvet. Nem lenne-e célszerűbb a forrásokat arra fordítani, hogy kiszámítható és fenntartható gazdaságot hozzunk létre, ami által az emberek nagyobb biztonságban tudnának élni, ami magával hozná a gyermekvállalási kedv emelkedését.

A másik, probléma, hogy az idén ismét tavasszal benyújtott költségvetésben szerintünk nem lett annyi forrás elkülönítve erre a célra, amennyi elegendő lenne mindegyik programpont megvalósításához. Bár számokat még nem láttunk, hogy mennyiből szeretnék mindezt kivitelezni. Az ehhez kapcsolódó jobbikos módosítókat pedig lesöpörte a kormány az asztalról.

A Családok Világtalálkozójának egyik programeleme, az Életvédő Fórum most is zajlik a Várkert Bazárban. A rendezvényt a One of Us világszervezet vezényli, akik a legális abortuszok visszaszorítása ellen küzdenek világszerte. Ahogy a cikk elején említettük, az abortusz kérdését vitató fórumok nem múlhatnak el az ellentábor megnyilvánulása nélkül. Szombat délelőtt a Várkert Bazár homlokzatán egy 

"Anyaszomorítók"

feliratú molinó várta a rendezvényre érkezőket. A molinót kifüggesztő aktivistákat igazoltatták, de a feliratot nem távolíttatták el a rendőrök.

A diákhitel-tartozás elengedése a Jobbiktól lenyúlt és kiherélt javaslat

Tegnap már írtunk arról, hogy Orbán Viktor egy olyan családsegítő intézkedést jelentett be, a többgyermekes nők diákhitel-tartozásának csökkentését, illetve elengedését, amelyet korábban a Jobbik javasolt. Nem egyszer, nem régen, nem pár hete, hanem kétszer, régen is és nemrég is. Ráadásul a jobbikos javaslat nem tartozott családon belüli diszkriminációt - mutat rá Sneider Tamás, a párt alelnöke, akit a fideszes programlopásról kérdeztünk.