16 éve nem történt ilyen: nyert a Ferrari Monacóban

Történelmi hétvége.

A futam előtt Fernando Alonso Indianapolisból köszönt be Jenson Buttonnak, aki a spanyol helyettese volt a hercegségben. A kétszeres világbajnok az Indy500-on indul ma, így kérte az angolt, hogy vigyázzon autójára az utcai pályán, aki biztosította róla, hogy maximum belepisil majd.

A rajt nagyon sima volt, egy-két középmezőnyös előzésen kívül nem történt semmi. Az első kerékcseréknél nyilvánvalóvá vált, hogy a használt ultralágy abroncsok jóval lassabbak az új szuperlágyaknál, így Vettel átugrotta Räikkönent, ahogy Ricciardo is Bottast és Verstappent.

A 61. körben érkezett a Monacóban elmaradhatatlan Safety Car, miután Button összeütközött Wehrleinnel, a Sauber pedig oldalra állva támaszkodott a falnak, úgy, hogy a pilóta ki sem tudott először szállni belőle.

Rögtön ezután kiesett a csapat másik autója is, miután Ericsson a biztonsági autós fázis alatt csúszott a falba.

A Ferrari legutóbb 2010-ben szerzett kettős győzelmet, míg Monacóban 16 éve nem sikerült győzniük, egészen a mai napig. A Mercedesnek pedig megszakadt egy rekordja: 21 futam után egyik versenyzőjük sem végzett dobogón. Vettel magabiztosan vezeti a világbajnokságot.

Az első három helyen Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen és Daniel Ricciardo végzett. A további pontszerzők: Valtteri Bottas, Max Verstappen, Carlos Sainz Jr., Lewis Hamilton, Romain Grosjean, Felipe Massa.