Óriási: nagyon drágán és csak októberre készülhet el a nyári vizes-vb biciklis hídja

Önmagában is érthetetlen, hogy miért kell újabb híd oda, ahol 300 méterrel arrébb is van egy, ráadásul 424 millióért, a Rákos-patak fölé, ami azért lássuk be nem egy Nílus, hogy összekösse a Dagályt és annak parkolóját.

Most a szerződés teljesítésének határidejét három hónappal kitolták, tehát az is előfordulhat, hogy csak októberre készül el a remekmű, míg az esemény, ami miatt építik, júliusban lesz. A költségekhez még hozzácsaptak nettó 20 millió forintot (bruttó 25,4), mert a kivitelezésre szánt 309 millióból a hétfői módosítás után már 329 millió lett hirtelen – írja az Index.

Elgondolkodtam, hogy hírnek minősül-e ez, mert minden, aminek csak egy minimális köze is van a vizes világbajnoksághoz, tuti, hogy drágul, így ez nem is újdonság. Az indoklás szerint a Dagályt építő Market Zrt. és az építtető KKBK nem járult hozzá a félpályás útlezáráshoz a Vizafogó utcában, mert nem tudnának anyagot szállítani – bár ez a dolog nem most történt, szóval nem világos, hogy ez miért most vált indokká. A másik ok elvileg az, hogy a Market Zrt. nem tudott ütemterv szerint haladni a Duna Arénával, pedig korábban még azt mondták, hogy rekord sebességgel épült fel az uszoda.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az építtető BKK szerint a világbajnokság előtt elkészül a híd.