Megnézték, kik védték Rogánékat a fórumon: a Dózsa György úti balesetig jutottak

Éjszakai módszerek, kigyúrt testőrök: Rogán Antal és Németh Szilárd biztonságban volt.

A 444.hu írt részletes oknyomozó cikket arról, hogy kik voltak a Rogán Antalt és Németh Szilárdot fedező öltönyös, kigyúrt, luxus Mercedesszel érkező biztonságiak, akik a sajtót is távol igyekeztek tartani a fideszes politikusoktól.

A videofelvételek alapján kiderült, hogy az egyik férfi maga a biztonsági szolgálat feje volt: K. Konrád, becenevén „Izom” ugyanis az ügyvezetője a felbérelt Swat Privat Group nevű cégnek. Mitöbb, ő maga is saját testével próbálta megakadályozni az újságírókat abban, hogy kérdéseket tegyenek fel. Mutatjuk az Index erről szóló riportját:

Ami azonban érdekesség, hogy méregdrága luxusautóval érkező biztonságiak a rendszámtábla alapján ugyanattól a cégtől lízingeltek, mint amiben érdekelt a Dózsa György úti halálos balesetben résztvevő Mercedes sofőrje is. A kapcsolat pedig nem volt teljesen véletlen.

Német luxusautók lízingelésével foglalkozik a Mercedes börtönviselt sofőrje

M. Richárd neve 2006 októberében vált ismerté a közvélemény előtt, amikor a kecskeméti maffiaperben emberölés előkészületének bűntettében és lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntettében, bűnsegédként mondták ki bűnösnek, és ezért bűnszervezetben elkövetett bűncselekmények miatt - visszaesőként - nyolc év fegyházbüntetést kapott - emlékeztet a privatkopo.hu, amely cikket közölt arról férfiról, aki május 15-én délután három órakor a Mercedesével összeütközött egy Citroënnel.

A cikkben ugyanis levezették, hogy a balesetben résztvevő M. Richárd, becenevén „Gyurma” korábban hatósági megfigyelés alatt állt, ráadásul egy közös ügyben a Rogánékat védő K. Konráddal.

A korrupt rendőri kapcsolatokat vizsgáló Nemzeti Védelmi Szolgálat ugyanis mindkettejüket lehallgatta, amikor M. Richárd egy vélhetően rendőrségi füles után K. Konrádékat bízta meg azzal, hogy visszaszerezzenek egy, a német lízingcég érdekeltségébe tartozó, de ellopott Audit.

Ez sikerült is, a 444.hu birtokába került jegyzőkönyvek szerint ugyanis az autót végül pár nappal később a TEK emberei tartóztatták fel Esztergom határában, és nem más ült benne, mint a visszaszerzésért felelős - és később Rogánékat védő - biztonsági vezető, K. Konrád.

Rogán Antal és Németh Szilárd tehát biztonságban voltak, miközben naiv nyugdíjasoknak adták elő termékbemutatózás-jellegű kampányszövegeiket Csepelen.