Az MVM sajtósa véletlenül bevallotta, hogy a kormány tömi pénzzel a CÖF-öt

Az Origo készített egy kedves, kamukérdésekkel tarkított interjút a kommunikációs igazgatóval, kicsit MVM-es PR-interjú jelleggel. A közelmúltban derült ki, hogy az állami vállalat több, mint félmilliárd forinttal támogatta a kormányközeli CÖF-CÖKÁ-t.

A 444 szúrta ki a roppant unalmas interjú egyetlen érdekes részletét, a következő sablonkérdés arra vonatkozott, hogy az MVM támogatási stratégiája milyen irányokat jelöl ki, valamint hogy mi alapján választják ki a támogatott szervezeteket.

Bentzik pedig belefordult a pofonba, vagy inkább ő adta saját magának, nyilván az origón nem akarják firtatni ezt a félmilliárdos CÖF-ös témát.

„A támogatási politikánk egységes elvekre épül, a kultúra és a tudomány támogatásán túl a jótékonykodásban is igen aktívak vagyunk. A támogatások megítélése minden egyes esetben azonos szabályok szerint történik, és minden támogatásunkat a Nemzeti Kommunikációs Hivatal hagyja jóvá.”

A kormány a támogatás kiderülése után folyamatosan azzal védekezett, hogy nekik ehhez semmi közük, az MVM pedig totál függetlenül adta a CÖF-nek a közpénzt, ami ugye nem is az, de azért Lázár János szerint mégis az.

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal viszont egy kormányszerv, ha pedig az ő jóváhagyásukkal történnek a támogatások, akkor nyilvánvalóan tisztában van az államvezetés azzal, hogy mire ad pénzt az MVM.

Persze ezt eddig is tudtuk, de most egy érintett személy is elismerte.

Az emberek pénze nem a „Fidesz házipénztárát képezi", amit „idióta plakátokra" költhetnek

Mint emlékeztetett rá, a magyar nemzet közpénzéből gazdálkodó Magyar Villamos Művek kommunikációs vezetője ma egy interjúban elismerte, hogy a támogatásokat, így a CÖF nevű fideszes álcivil szervezetnek juttatott 508 millió forintot is az Orbán-kormány irányította Nemzeti Kommunikációs Hivatal hagyta jóvá.Azaz a magyar adófizetők pénzéből ők finanszírozták a Fidesznek kedves, több százmillió forintot felemésztő kampányt- emelte ki Szávay.