Tarolt a Wonder Woman

Lenyomta az első hétvégi bevételek alapján A szürke ötven árnyalatát.

A Patty Jenkins rendezte kalandfilmre, amelyben az izraeli Gal Gadot alakítja a "csodanőt", világméretekben 223 millió dollár értékben váltottak jegyet. 

Mindeddig Sam Taylor-Johnson erotikus-romantikus drámája, A szürke ötven árnyalata tartotta a női rendezők észak-amerikai nyitóhétvégi rekordját 85,1 millió dollárral. 

A Hollywood Reporter filmes portál szerint "történelmi startot" és "Hollywood genderproblémáját illetően perdöntő pillanatot" jelent a Wonder Woman rekordja. A hollywoodi stúdiók ugyanis a mai napig vonakodnak nőkre bízni a rendezést, főleg a szuperprodukciókét. A filmes portál szerint a Csodanő sikere növelheti a nyomást a stúdiókra annak érdekében, hogy női filmeseknek is adjanak munkát. 

A 45 éves Patty Jenkins mindeddig csak egy filmet rendezhetett, A rém című 2003-as Oscar-díjas sorozatgyilkos-drámát, amelyet mindössze 8 millió dollárból forgatott. 

A hétvégi kasszasikerlista második helyén az amerikai és kanadai mozikban egy másik premierfilm, a Captain Underpants című szuperhős-animáció végzett 23,5 millió dollárral. 

A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja az elsőről a harmadik helyre esett vissza, A galaxis őrzői vol. 2, a Baywatch és a Alien: Covenant egy-egy helyet csúszott vissza az előző héthez képest.

Betiltották Libanonban a Wonder Womant, mert a főszereplője izraeli

A vetítési tilalmat a belügyminisztérium rendelte el szerdán, néhány órával a forgalmazás megkezdése előtt. A libanoni mozik leszedték a hollywoodi produkció plakátjait és levették műsorukról az alkotást, amely az azonos nevű női képregényhős első egészestés, élőszereplős mozifilmje. A tilalmat a gazdasági és kereskedelmi minisztérium kezdeményezte, mert Libanon és Izrael között hivatalosan hadiállapot van érvényben, és a libanoni törvények tiltanak bármiféle kereskedelmi ügyletet Izraellel.