Rogán nem tudja, kik, és kinek a megbízásából látják el személyi védelmét

Talán jobb, ha nem is tudja.

Május 26-án Csepelen tartotta a nemzeti konzultáció utolsó lakossági fórumát Rogán Antal propagandaminiszter és Németh Szilárd Fidesz-alelnök, egyben a Magyar Birkózó Szövetség elnöke. Utóbbinak a történet szempontjából nincs jelentősége, csak annak érzékeltetésére írtuk le, hogy mennyi pozíciót kell betöltenie a politikusnak a munkaerőhiány miatt.

"Nem tudtok most odamenni a miniszter úrhoz"

Jogállamban meglehetősen ritka, hogy egy lakossági fórumot a Készenléti Rendőrség munkatársai és a szakszolgálatok látókörébe került biztonsági emberek együtt védenek. Jogállamban, de nem a NER-ben! A Nemzeti Együttműködés Rendszerében ez ugyanis teljesen megszokott.

Így történt ez azon a csepeli fórumon is, amelyen az Index egy munkatársa kérdésére az egyik őr elmondta, hogy ők a miniszter biztonságát védik.

Egészen pontosan az alábbi párbeszéd hangzott el:

- Nem tudtok most odamenni a miniszter úrhoz.

- Miért ne tudnánk odamenni? Bocsánat, Önök most milyen minőségben mondják azt, hogy nem mehetünk oda?

- Biztonsági szolgálattól vagyunk, nem tudtok most odamenni.

- A miniszter biztonságát védik?

- Igen, úgyhogy most légy szíves ne menjetek oda.

Ráadásul a biztonsági csapat egyik helyszínen lévő munkatársa (K. Konrád) korábban a Nemzeti Védelmi Szolgálat látókörébe került. Hogy kicsoda K. Konrád? Annak az M. Richárdnak korábbi üzlettársa, aki a közelmúltban halálos közlekedési baleset részese volt a fővárosi Dózsa György úton, és akiről aztán ki is derült, hogy bevont jogosítvánnyal vezetett. K. Konrádnak és M. Richárdnak a jelenlegi gyanú szerint korrupt rendőrök segíthettek megszerezni egy nagy értékű autót.

Rogánék már most ellenzéki szerepben képzelik magukat

Sneider Tamás, az Országgyűlés és a Jobbik alelnöke megkérdezte a propagandaminisztert, kinek a megbízásából látták el a személyi védelmét a Nemzeti Védelmi Szolgálat látókörébe került személyek. Rogán Antalnak sehogy sem esett jól válaszolni, ezért Dömötör Csaba államtitkárt jelölte ki a mundér (már nem létező) becsületének védelmére.

Válaszában hozta a szokásos habonyi fordulatokat, Kovács Bélát ezúttal kifelejtve.

Bűnözők hálójában a Fidesz

Nem ez volt az első eset, hogy alvilági körökkel hozták kapcsolatba a Fidesz és/vagy a kormány vezető politikusait. A korábban gyilkosságért elítélt Sz. Ferenc a Lendvay utcai Fidesz-irodát védte a munkatársaival, olykor a számára nem tetsző embereket a jogszerűség kereteit feszegetve kitessékelve, de emlékezhetünk a Választási Irodánál történtekre is, ahol a hagyományosan Kubatov-brigádként elhíresült banda tagjai akadályoztak meg egy népszavazási kezdeményezést.

A történtek után Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója hetekig elérhetetlen volt, a sajtó megkereséseire pedig nem reagált. Ugyanezen banda tagjai tűntek fel a múlt nyáron a taxitársaságok közötti viták, az egyesek által egyenesen "taxitársaságok háborújának" nevezett konfliktusban is.

P.K.