Mindenki nyugodjon le! A Fidelitas elnöke nem aggódik a fiatalok elvándorlása miatt

Nincs semmi gond, amúgy is regionális a probléma.

1. A fiatalok elvándorlása

Böröcznek felteszik a kérdést, hogy "mi lesz azokkal a fiatalokkal, akik kiábrándultak a Fideszből?". Erre válaszolta tért ki arra, hogy szerinte a fiatalok kivándorlása egy regionális jelenség, "ugyanis a számok azt mutatják, hogy Közép-Európa valamennyi országából viszonylag sok fiatal költözött Nyugat-Európába az utóbbi évtizedben".

Ugyanakkor szerinte "van miért bizakodnunk", mert míg Nyugat-Európában húsz százalék körül mozog a fiatal állástalanok száma, addig Magyarországon jelenleg a nyugat-európai értéknek csak fele.

Majd ledobja a bullshit atombombát,

"azzal semmi gond nincs, ha valaki más országban is szeretne tanulni, dolgozni",

mert

"az az ország előnye is, ha a tudást, tapasztalatot hazahozzák és itthon kamatoztatják".

Hogy mennyire nem látja a lényeget, az jól mutatja, hogy még csak szóba sem hozza, hogy most már 1,2 millió magyar tervezi, hogy lelép az országból, illetve minden hatodik magyar gyerek külföldön születik meg.

Az pedig mekkora program már, hogy majd hazajönnek - erre is van bőven ellenpélda.

2. N1TV vs. Fidelitas

Szóba került az a két Nógrád megyei fidelitasos, akiből az N1TV csinált országos ismertségű politikust, legalábbis néhány percre. Itt Böröcz arról beszél, hogy a csatorna egy összevágott anyaggal próbálta kínos helyzetbe hozni a két fiatal városi vezetőt.

Nos, ha még-egyszer megnézzük ezeket a pillanatokat, láthatjuk, nincs ebben semmi átverés, ők tényleg ennyire képesek.

3. A pedagógusok

Ez már nem az interjúban szerepel, hanem a cikk alatti hozzászólásban, de tűpontosan mutatja meg, milyen embereket is szólítana meg a Fidesz.

Ugron Gyula, mint a régi szép időkben, figyelmezteti is a Pártot a veszélyre:

"Ne feledjék, hogy a pedagógusok társadalma, amely az én véleményem szerint, igen megbízhatatlan, nagy hatással lehet a szülőkre és a tanulókra egyaránt.Én, mint egykori pedagógus, állítom, hogy ők okozhatják a legnagyobb kárt a Fidesznek.Azt nehezen bocsátják meg, hogy újra rendszeresen ellenőrzik őket, és továbbképzésre kell járniok."