Furcsa adatok derültek ki a kirabolt letelepedési kötvényes cégről

A Magyar Nemzet keddi cikkében rámutat: idén már 87 külföldi vásárolt az Arton Capital Kft.-n keresztül letelepedési engedélyt. Mivel az ügyintézésért ügyfelenként 60 ezer eurót kértek, forgalmuk elérhette az 1,6 milliárdot is.

A lap szerint kérdés, hogyan került a kifosztott széfbe 600 millió forint készpénz – bár egyes források szerint csupán váltókról van szó –, de az biztos, hogy a társaság hivatalos könyveiben szereplő számok nem állnak összhangban az egyéb adatokból kikövetkeztethető forgalommal.

Tavaly például 247 milliós nyereséget vallottak be, miközben 172 ügyfelükből közel 3,2 milliárdos bevételük volt. Ennek a bevallott nyereség mindössze a 8%-a.

A cég adataiból egyébként kiderül: az egyik tulajdonos és ügyvezető Rogán Antal egykori egyetemi évfolyamtársa, Balogh Radosztina, aki közös céget tart fenn a Nemzeti Otthonteremtési Közösség (NOK) szervezőjeként elismert Central Nok Szervező Zrt. egyik tulajdonosával, Ötvös Gézával. A Three Island Kft.-ben Balogh 50, míg Ötvös 30 százalékban tulajdonos.