Tállai András akadályozhatta meg, hogy tetten érjék a fideszes Voldemortot?

"Orbán Viktor irányítja a maffiarendszert."

Szilágyi elmondása szerint jelenleg olyan rendszerben élünk, ahol a miniszterelnöktől eredően egészen a legutolsó plakátrongálókig Rogán Antalhoz és Lázár Jánoshoz hasonló alvezérek, Mengyi Rolandhoz hasonló kis főnökök és a vandalizmusokat elkövető végrehajtók hálózatán alapul a politikai élet irányítása.

A Jobbik képviselője szerint Mengyi "félreértette" ezt a rendszert, mert elfelejtette, hogy mindig vissza kell osztani az alvezérek által meghatározott 10-20-30 százalékokat, ezért áll most a bíróság előtt.

Szilágyi György szerint ma van két éve, hogy a Voldemort néven futó fideszes képviselőnek bilincs kellett volna kattanjon a kezén:

"A NAV nyomozói jelen voltak, azon a pénzátadáson, ahol Mengyi Roland átvett 5 millió forintot, de valaki leállította a tettenérést."

A jobbikos honatya kiemelte: Mengyi mentelmi joga nem lett volna érvényes tettenérés esetén, ám a mai napig nem tudni, ki állította le az akciót.

Közlése szerint a Jobbik Tállai András, NAV-elnökre gyanakszik, de az egész rendszert át kellene világítani ahhoz, hogy kiderüljön az igazság, a jelen körülmények között erre nem sok esélyt lát.

Szilágyi szerint csak akkor változik majd a helyzet, és csak akkor számoltatható majd el "ez a maffiarendszer", ha a Jobbik 2018-ban megnyeri a választást. Hozzátette:

attól sem riadnak majd vissza, hogy dupla büntetést, vagy vagyonelkobzást alkalmazzanak a politikusokkal szemben.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=JKfqyJ8CPGw&feature=youtu.be]

A fideszes Voldemort a bárpultnak támaszkodott, aztán kérte az ötmilliót

Az első tárgyalási napról az Index közölt részletes beszámolót, a vád szerint kenőpénzt kért egy EU-s pályázatért, de ő ezt nem tartja politikai ügynek. Mengyi hatodrendű vádlott az ügyben, aki az előtte lévő öt ember vallomása miatt már nem is került sorra. A lap cikke szerint az I., a II.