Rétvári elismerte: csúsznak az oltások kiszállításával, késve kaphatják meg a gyerekek

Bebizonyosodott, hogy ez esetben sem álhírről volt szó az egészségüggyel kapcsolatban.

Portálunk nemrég egy olvasónk felháborodott levelét közölte, melyből kiderült: háromhónapos kislánya nem kaphatta meg a védőoltást az ÁNTSZ miatt.

Újabb gyöngyszemet produkált a magyar egészségügy

Egy verőcei édesapa adott hangot felháborodottságának, amiért három hónapos kislánya nem kaphatta meg a védőoltását, mert az ÁNTSZ nem küldött újabb szállítmányt a Pest megyei településre. A gyerekorvos arra kérte a férfit, hogy egy hét múlva telefonáljon rá, ugyanis nem tudni mennyit késik a következő szállítmány."Ez jelenleg a helyzet az ország legfejlettebb régiójában, Közép-Magyarországon.

A minisztériumban dolgozó forrásunktól megtudtuk azt is, nem egyedi esetről van szó, folyamatosan akadozik az ellátás, az intézmény pedig köztartozást is felhalmozott.

Lukács László György, a Jobbik politikusa írásbeli kérdésben érdeklődött arról, valóban van-e hiány a gyermekek számára kötelező védőoltásból.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára válaszában elismerte: 

bár korábban minden rendben ment, a július 10-i kiszállítás során a 2, 3, 4 hónapos csecsemők és 18 hónapos kisgyermekek részére adandó ötkomponensű oltóanyagból kisebb mennyiséget tudtak eljuttatni a megfelelő helyekre.

Itt jegyezzük meg: olvasónk levele korábban, július elején érkezett, tehát az államtitkár állításával ellentétben már a legutóbbi kiszállítás előtt is akadtak problémák.

Rétvári megígérte, hogy júliusban lesz még újabb kiszállítás, így a hónap végére minden oltáshoz szükséges oltóanyag megfelelő mennyiségben rendelkezésre áll majd.