Mik történhetnek az idősek otthonában?

Brutálisan bántalmazhattak egy 87 éves asszonyt. 

A bors arról számol be, hogy Gizella demenciában szenvedő, de ezen kívűl jó fizkai állapotban lévő édesanyját július 20-án elvitte az idősek otthonába, ahonnan egy héten belül ki kellett menekítenie.

Gizella facebookon osztotta meg történetét, miszerint az intézet azt javasolta neki, hogy ne látogassa gyakran az idős asszonyt. Aztán két nap elteltével, mikor a nő telefonon érdeklődött szerette hogyléte felől azt mondták, neki, hogy beleesett egy bokorba.

Egy hét múlva mikor látogatóba ment szörnyű látvány fogadta. Elmondása szerint édesanyja ki volt száradva, arcát, lábát, kezeit lila foltok borították és az erős nyugtatóktól alig volt magánál.

Azonnal hazavitte az otthonból, majd egynapi alvás után elment vele az orvoshoz, hogy kiderüljön milyen sérrülései lehetnek. Az orvos csuklótörést állapított meg, ami már több napos lehetett.

Gizella azt írja, hogy

"Ezt a történetet nem az édesanyám miatt osztottam meg, mert ő már biztonságban van. De mi lesz azokkal a gondozottakkal, akiknek nincs hozzátartozójuk? Teljesen kiszolgáltatottak, megalázottak és várják a "kegyes Halált" keserves, méltatlan állapotukban."

A nő ezzel egy nagyon fontos problémára világított rá. Arra az idős korosztályra, akiknek családtagjai vagy már nem élnek, vagy magukra hagyták őket és gyakorlatilag magatehetetlenül idegen ápolókra kell rábízniuk az életüket. Bár a többség valóban odaadóan gondozza ezeket az embereket, sok esetben fordul elő, hogy kihasználják a helyzetet és bántalmazzák vagy kifosztják az időseket, elveszik még azt a kevés nyugdíjukat is.