A HírTv Zrt. büntetőfeljelentést tesz a Fidesz 2010-es plakátjai miatt

Simicska Lajos is megszólalt az ügyben.

A HírTV jelenlegi menedzsmentje sajtóhírek nyomán vizsgálta át a 2010-es dokumentumokat, és komoly szabálytalanságokat, illetve rendellenességeket észlelt, amelyek az akkori menedzsment felelősségét is felvetik.

A HírTV Műsorszolgáltató és Hirdetésszervező Zrt. 2010-ben kizárólagos ügynökségként szerződött a Fidesz kampányának lebonyolítására. Puskár Anett, a Mahir tanácsadója a 24.hu-t arról tájékoztatta: a HírTV Zrt. ügynökségként például a Mahir Citypostert bízta meg a Fidesz közterületi kampányának lebonyolításával, de most nagyon úgy tűnik, hogy a

2010-es kampányban semmilyen közterületi költést nem számlázott tovább a Fidesznek.

Puskár azt is elmondta a lapnak, hogy az ügy már a jogászaik előtt van, akik előkészítik a büntetőfeljelentést.

A Mahir Cityposter Simicska Lajos reklámcége volt 2010-ben is, de csak az úgynevezett G-nap után, 2015-ben került teljes egészében a nagyvállalkozóhoz. Simicska a 24.hu-nak elmondta: 2010-ben opciós joggal rendelkező kisebbségi tulajdonos volt. Leszögezte: a társaság ügyeit a tényleges tulajdonos intézte,

ezért minden esetleges szabálytalanságért vagy törvénytelenségért a cég tényleges irányítói felelnek.

„Azt kell megérteni, hogy ha valaki opciós joggal rendelkezik, az nem azt jelenti, hogy ténylegesen irányítja a céget, gondoljon a G-napra, amikor felállt a szerkesztőség egy része, hát azt nem én csináltam, mindenki elhiheti”

- mondt a portálnak Simicska.

A 24.hu emlékeztet rá, hogy a HírTv tulajdonjoga a Magyar Nemzetet kiadó céghez hasonlóan a Pro-Aurum Zrt. és a G-nap után Simicskától elpártolt, Liszkay Gábor között oszlott meg. Ő jelenleg a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mediaworks-öt vezeti.

Jobbik: Bűncselekmény gyanújában a Fidesz

Újabb bizonyítékok kerültek elő a Fidesz 2010-es választási csalásáról – közölte a Jobbik arra reagálva, hogy büntetőfeljelentés megtételét tervezi a HírTv Zrt. a Fidesz 2010-es plakátjai miatt. Az ellenzéki párt szerint a Fidesz gátlástalanságban nem ismer határt: „minden egyes nappal több információ lát napvilágot arról, milyen tisztességtelen, csalással felérő eszközökkel nyertek választást.” A Jobbik szerint 2010-ben a Fidesz nemcsak megdöbbentően olcsón kapott plakáthelyeket, de az Állami Számvevőszéket is átverte, most pedig kiderült: semmilyen közterületi költést nem számláztak le. „Hatalma megtartása érdekében Orbán Viktornak semmi se drága, nemhogy a korrupciótól, de a közönséges adócsalástól sem retten vissza. A Fidesz 2010-ben illegitim módon került kormányra és szerzett kétharmadot, politikusai mára leszerepeltek, hiteltelenné váltak, a kielégíthetetlen étvágyú fideszkorrupció hamarosan felemészti Magyarországot. 2018-ban a Jobbik véget vet Orbán maffiarendszerének és egy biztonságos, élhető, igazságos és szabad országot teremt, hogy mindenki a szülőföldjén boldogulhasson!”