Megbuktatták az úszószövetség elnökét, Bienerth Gusztávot

A közgyűlés levezető elnöke szerint Bienerth mélypontra, morális csődbe vitte a szövetséget.

Az Index beszámolója szerint Bienerth Gusztáv szerette volna levezetni a közgyűlést, de Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnok úszó azt javasolta, hogy ne ő legyen az ülés levezető elnöke.

Kenéz László Hódmezővásárhelyről pedig felszólította Bienerthet, hogy udvariasan távozzon. Miután ez nem történt meg, és Bienerth Gusztáv úgy csinált, mintha meg sem hallaná az ellenhangokat, a közgyűlés küldöttei felálltak, hátat fordítottak, és eközben tapsoltak.

Végül Darnyi eredeti javaslatának megfelelően engedett, és Sándor Eleket kérték fel a közgyűlés levezetésére, aki azt mondta még a szavazás előtt, hogy Bienerth mélypontra, morális csődbe vitte a szövetséget, a MÚSZ 110 éves történetében ilyen még nem volt.

"A végsőkig bíztam abban, hogy folytathatom a megkezdett munkát, s bár nem értek egyet vele, természetesen elfogadom a döntést"

- mondta Bienerth Gusztáv, aki január 8-án váltotta a poszton a 24 év után leköszönt Gyárfás Tamást. Akkor egyedüli jelölt volt.

A megbukott elnök egy rögtönzött sajtótájékoztató keretében azt is mondta, szégyenkezésre nincs oka, a döntés természetesen legitim, amit ő elfogad. Hozzátette: reméli, "azt a szemléletet, amit ő behozott az úszásba", a jövőben továbbviszik. Azzal érvelt, hogy példátlan sikeres volt ez az időszak, hiszen Magyarországon rendezték a vizes vb-t.

A 444.hu azt írja: most úgy tűnik, hogy Wladár Sándor olimpiai bajnok úszó lehet a szövetség új vezetője.