„Fagyizás” miatt ítélték el Rogán volt jegyzőjét

Rónaszéki Lászlóra hivatali visszaélés bűntette miatt egymilliós pénzbüntetést szabtak ki.

A vád szerint az elsőrendű vádlott Borzován János építési vállalkozó 2012-2013 között pénzt kért egy hatósági ügy kapcsán a kerületi önkormányzatnál, ebben pedig Rónaszéki László, az V. kerület volt jegyzője volt a segítségére. A harmadik vádlott az a vállalkozó, aki pénzt adott Borzovánnak, hogy engedélyt kapjon a helyi hatóságtól a Zizi Bár nevű hely éjszakai nyitva tartására.

Egy másik ügyben Borzován vállalta, hogy félmillió forint kenőpénzért, azaz „fagyiért” cserébe elintézi, hogy egy Károly körúti ingatlan tulajdonosváltásánál a kerület ne éljen elővásárlási jogával, itt is Rónaszéki járt közben.

„Borzován befolyással való üzérkedés és felbujtóként elkövetett hivatali visszaélés bűntette miatt két év szabadságvesztést kapott, amit a bíróság három évre felfüggesztett. Emellett ötmillió forint pénzbüntetést kell fizetnie. A bíróság szerint a volt belvárosi jegyző, Rónaszéki László is bűnös, hivatali visszaélés bűntette miatt egymilliós pénzbüntetést szabtak ki rá. A harmadik vádlottat felmentették”

– írja az Index.

Az ítélet nem jogerős: Borzován és Rónaszéki felmentésért, az ügyész súlyosbításért fellebbezett.