A Fidesz-frakció megakadályozta, hogy a kerületért dolgozhasson volt képviselőtársuk

Kilépés.

Merk Péter lapunk megkeresésére elmondta, hogy volt frakciótársai lehetetlenné tették, hogy képviselőként a lakosság érdekeit szem előtt tartva munkálkodjon. Három év alatt valamennyi javaslatát elutasították, így inkább úgy döntött, hogy a Tiszta szívvel, tiszta kézzel Rákospalotáért nevű mozgalom független képviselőjeként folytatja tovább a munkát.

Az utolsó csepp

Merk kérdésünkre elárulta, hogy akkor hozta meg végleges döntését, mikor két köztéri szobor felállítása került terítékre. A képviselő szobrászként is tevékenykedik, ezért ingyen felajánlott két műalkotást a kerületnek, hogy így tisztelegjenek a Rákospalotáról elhurcoltak emléke előtt. Volt frakciótársai viszont inkább egy pályázat kiírását szorgalmazták, ami értelemszerűen több millió forintba kerülhetett volna. Ebből heves, éjszakába nyúló vita alakult ki.

Szétesik a frakció?

A XV. kerületnek nincs igazi városközpontja, ezért Lehoczki Ádám fideszes képviselő sürgősséggel nyújtotta be a rákospalotai múzeum, könyvtár és rendezvényközpontról szóló javaslatát. Ebben 16 millió forintot kért a 1,5 milliárdos beruházás tervpályázatának honorálásához.

Merk ezt megakadályozta egy módosító javaslattal. A képviselők 11-5 arányban úgy döntöttek, hogy a múzeum inkább a Liva-család néhai vízimalmánál jöjjön létre a Szilas-pataknál. Volt olyan fideszes, aki megszavazta ezt. A megismételt voksoláson szintén hasonló eredmény született, így nem véletlen mellényomásról volt szó.

(fotó: XV Média, Vargosz)