Jobbik Ifjúsági Tagozat: Hiteltelen és álszent a Fidelitas

A Jobbik IT csak választási fogásnak tartja, hogy a Fidelitas arra kéri a kormányt: bővítse a diákhitel konstrukcióját.

Keddi közleményében emlékeztetett rá, hogy tízmilliárdos nagyságrendben vont el pénzt a Fidesz 2010 óta a magyar felsőoktatásból, és egyre többen kénytelenek súlyos százezreket fizetni a továbbtanulásért.

„Ma egy diploma megszerzése több milliós, évtizedekig törlesztendő hitelt jelent a tanulni vágyó fiataloknak. Ezt a jövőképet, ezt a "polgári" perspektívát nyújtja jelenleg a Fidesz-kormány a magyar fiataloknak. A Fidelitas pedig hallgatott, amikor Orbán Viktor ebbe a lehetetlen helyzetbe hajtotta az ambiciózus fiatalokat”

- olvasható Kósi Márk közleményében.

Emlékeztetett rá, hogy a Jobbik és az Ifjúsági Tagozat régóta szorgalmazza a probléma megoldását.

„Igazságtalan, hogy a diákhitel elengedését kizárólag a fiatal édesanyák számára tették lehetővé, az édesapákéra viszont nem. Ezzel végső soron a magyar családokat károsítja meg a Fidesz, hiszen a családapa keresetéből a hiteltörlesztés miatt kieső jövedelem ugyanúgy a család költségvetéséből hiányzik.”

A Jobbik Ifjúsági Tagozat ugyanakkor minden olyan kezdeményezését támogat, amely a magyar fiatalok érdekeit szolgálja, de emellett valódi megoldásokra lenne szükség.

Kósi Márk szerint ilyen sürgető feladat az ösztöndíjak jelentős emelése, az állami férőhelyek növelése, az albérletárak elleni küzdelem, és a kollégiumok építése.

„A Jobbik számít a magyar fiatalokra, kormányra kerülve pedig valódi partnerként fog tekinteni rájuk és érdekképviseleti szerveikre is. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a magyar fiatalok itthon boldogulhassak, diplomát szerezhessenek, otthonhoz juthassanak és családot alapíthassanak”

- zárja közleményét a Jobbik Ifjúsági Tagozat alelnöke.