Hány ártatlan állatnak kell még meghalnia?

A halálra kínzott nagycserkeszi kutya, Fülöp ügyében indult tárgyalást elnapolták, a kormány sem lép.

„Felfoghatatlan, hogy egy ilyen ügyben miért nem tudott ítélet születni. A bíróság tanúként hallgatta ki a kutyát ellátó orvost, aki elmondta, hogy az eb látványa felkavaró volt, amikor hozzá került. Munkája során még nem találkozott ennyire elhanyagolt jószággal.”

- fogalmazott csütörtöki közleményében Egyed Zsolt, a Jobbik állatvédelemért felelős országgyűlési képviselője

A jobbikos politikus emlékeztetett, hogy a kutya születése óta a családnál nevelkedett, ahol az egyik vádlott olyan szoros zsinórt kötött az állat nyakára, hogy az a szorítás következtében az egész fejre kiterjedő ödémát okozott.

 
Továbbá az állat sem egyedi azonosítóval, sem oltási igazolvánnyal nem volt ellátva
„Lesújtó, hogy ilyen a XXI. században megtörténhet, mindazok ellenére, hogy számtalanszor próbáltam tenni és felhívni a figyelmet az állatbántalmazásokra.”

A Jobbik képviselője az elmúlt hónapokban több alkalommal is felszólalt, valamint törvénymódosító javaslatokat is benyújtott többek közt azért, hogy tényleges szabadságvesztést kapjon az, aki állatot megkínoz, vagy elpusztít.

Azt akarja elérni, hogy az ilyen esetekben a büntetés ne csak egy felfüggesztett szabadságvesztés legyen, mint az általában történni szokott. Mivel azonban javaslatait a fideszes többség folyton leszavazza, így szerinte a kormány továbbra is az állatkínzók pártján áll, főleg, hogy az ilyen eseteknél sem hajlandóak változtatni a törvényeken.

„Viszont mi nem adjuk fel és közösen küzdünk tovább az ügy megoldásának reményében!” - jelentette ki a parlamenti képviselő, aki 5-10 év között határozná meg az állatkínzásért járó büntetési tételeket.