Nem semmi: Szaúd-Arábia 8 milliárd forintos vérdíjat tűzött ki egy lázadó vezetőre

Ennyiért lesz, aki feldobja?

A híradás szerint a szaúdi hatóságok közzétették az Anszárulláh síita lázadószervezet terrorizmussal vádolt negyven aktív tagjának a névsorát. Köztük szép számban vannak a szervezet vezetői és hadműveleti parancsnokai. Rijád öttől harmincmillió dollárig terjedő összeget ajánlott fel annak, aki olyan információkkal látja el a hatóságokat, amelyek alapján ártalmatlanítani lehet a listán szereplő személyek valamelyikét.

Abd-ul-Malik al-Húszi fejére harmincmillió dolláros (8 milliárd forintos) vérdíjat tűzött ki, és húszmillió dollár üti a markát annak, aki a lázadóvezér legközelebbi bizalmasának, Száleh asz-Szamadának a nyomára vezet.

Jemenben 2014 augusztusa óta polgárháborús állapotok uralkodnak, az Irán által támogatott, Ali Abdallah Száleh volt jemeni elnökhöz hű síita húszik harcolnak a Abed-Rabbó Manszúr Hádi hivatalban lévő jemeni elnökhöz lojális hadsereg ellen. 2015 márciusában a szaúdiak vezette katonai koalíció is belépett a háborúba, légierővel támogatja a kormányerőket.

A katonai szövetség vasárnapra virradóra több légicsapást mért a lázadók kezén lévő jemeni fővárosra, Szanaára, válaszul arra, hogy előzőleg a húszik ballisztikus rakétát lőttek ki a rijádi nemzetközi repülőtérre.