Új, és ingyenes Agrárkamarát hozna létre a Jobbik

Mert most "a Fidesz politikai döntései érvényesülnek".

A jobbikos politikus szerint az ágazatot érintő ügyek elbírálásánál jelenleg a MAGOSZ és azon keresztül valójában a Fidesz politikai döntései érvényesülnek. Viszont a magyar agrárium szereplőinek érdekeit kormányoktól és hatalmi érdekektől függetlenül egy kizárólag szakmai alapon dolgozó kamara tudná csak képviselni. Ennek a Független Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának a létrehozása a 2018-ban megalakuló Jobbik-kormány feladata lesz – jelentette ki.

Mint fogalmazott, ma a kisebb, jellemzően családi gazdaságok számára a Kamara nem képes valódi segítséget nyújtani, annak ellenére sem, hogy évente több, mint 10 milliárd forintból gazdálkodik. Éppen ezért a 2018-ban létrejövő új kamara egyik fontos alapelve a szolgáltató jelleg megteremtése lesz.

Hozzátette: a másik fontos alapelv az átláthatóság, hogy ne olyan legyen, mint a jelenlegi, ahol főigazgatói szinten merült fel milliárdos csalás gyanúja úgy, hogy a NAK működésébe a tagoknak valódi ellenőrzési és beleszólási lehetőségük nincsen.

„A Jobbik nemcsak független, szolgáltató és átlátható Agrárkamarát hoz majd létre, hanem befogja vezetni az ingyenes kamarai tagságot is”

– tette hozzá.

A Földművelésügyi Minisztérium szerint viszont a gazdák egyértelműen az elmúlt évek sikereire, az összefogásra, valamint a vidék következetes és folyamatos támogatására szavaztak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos küldöttválasztásán.