Gondok lehetnek a Fidesz által beígért novemberi nyugdíjprémiummal

Százával érkeztek reklamációk a Magyar Államkincstárhoz.

A Magyar Nemzethez számos olyan panasz jutott el, amelyek arra utalnak, hogy valami nem stimmel a kormány által beígért nagy novemberi pénzesővel kapcsolatban.

A lap azt írja: némelyik panasz egyenesen arról szól, hogy sem a korrekció, sem a prémium összege nem jelent meg a számlán, többen pedig sokkal nagyobb összegre számítottak. Olyan is volt állítólag, aki a Magyar Nemzettől tudta meg, hogy aki idén ment nyugdíjba, az nem kap egy fillér pluszpénzt sem.

„Határidőben, a novemberi nyugdíjak utalásával egy időben kiküldtük az egyszeri nyugdíj-kiegészítést, a nyugdíjprémiumot, illetve az egyszeri juttatás összegét is”

– közölte a Magyar Nemzettel az államkincstár. A reklamációkat vizsgálják, késedelmes, illetve helytelen összegű kiutalásról nem tudnak.

„Az esetek többségében a 80 ezer forint fölötti juttatásban részesülő nyugdíjasok reklamálják a nyugdíjprémium összegét, amelyet 12 ezer forintban maximáltak”

– közölték.

A lap emlékeztet rá, hogy Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára korábban elismerte, lehetnek egyedi hibák.

A Magyar Nemzetnek nyilatkozó Barát Gábor nyugdíjszakértő szerint hiba volt téves, félreérthető politikai nyilatkozatokat tenni. Kizártnak tartja, hogy elszámoltak volna valamit, de azt butaságnak nevezte, hogy az Országos Nyugdíj-biztosítási Főigazgatóságot november 1-jétől beolvasztották az államkincstárba. Barát Gábor szerint a sok felháborodás annak köszönhető, hogy elmaradt a korrekt tájékoztatás.