A külföldi sajtó is foglalkozik a Jobbik elleni vizsgálattal

"A Jobbik esetleges választási bojkottja kérdéseket vetne fel a Fidesz győzelmének legitimitásával kapcsolatban."

A Financial Times emlékeztetett arra, hogy a Jobbik csütörtökön azt közölte: a várható pénzbüntetés miatt kérdésessé vált, hogy részt tud-e venni a jövő évi parlamenti választásokon.

"A Jobbik esetleges választási bojkottja kérdéseket vetne fel a Fidesz győzelmének legitimitásával kapcsolatban (...), illetve aggodalmat keltene a magyar liberális ellenzéki pártok körében" - mutattak rá a cikkben.

Mint írták, támogatottságának növelése érdekében a párt az utóbbi időben a politikai centrum felé mozdult el, eltávolodva korábbi szélsőjobboldali, antiszemita üzeneteitől. A lap által megkérdezett megfigyelők szerint azonban a bírság és a mentelmi jogától megfosztott jobbikos európai parlamenti képviselő, Kovács Béla elleni vádemelés megtörheti a Jobbik felívelését.

A Politico cikkében kiemelte, hogy a mérsékeltebb szavazók felé nyitó Jobbikot tekintik jelenleg a Fidesz legfőbb kihívójának. A hírportál bennfentes forrásokat idézett, amelyek szerint "a kampány folytatódik, a párt nem adja fel a harcot, a Jobbik támogatói dühösek, ez a példátlan támadás pedig aktivizálhatja a tagokat és a szavazóbázist".