Ez csak természetes: Netanjahu szerint Európa képmutató

A katonai rádió beszámolója szerint a miniszterelnök szombat este mondta ezt újságíróknak a Ben Gurion repülőtéren, párizsi és brüsszeli tárgyalásaira tartva. 

"Hallom, hogy elítélik Trumpot, de nem a rakétatámadásokat. Nem fogadom el ezt a képmutatást, felemelt fejjel képviselem Izraelt"- mondta Netanjahu, aki szerint Európa kettős mércével mér, ami elfogadhatatlan - igaz, itt az időrendiségben van némi probléma...

Svédországban már antiszemita támadásokat váltott ki Trump döntése

A zsinagóga egyik helyiségében rendezvényt tartottak, az ott tartózkodó fiatalok az épület alagsorába menekültek a támadás miatt.Allan Stutzinsky, a göteborgi zsidó közösség elnöke elmondta, hogy a gyújtópalackok lángja nem terjedt át az épületre. Az Expressen című helyi újság a rendőrséget idézve azt írta, hogy az épületre Molotov-koktélokat hajítottak.

Az elmúlt napokban az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője kétszer is elítélte Trump Jeruzsálemről kiadott nyilatkozatát, komoly aggodalmát fejezeti ki miatta. Federica Mogherini hangsúlyozta, hogy az EU álláspontja szerint Jeruzsálem státuszát az izraeli-palesztin tárgyalások folyamán kell meghatároznia egy kétállami megoldás részeként.