"Orbán Viktor fél a 'kalandvágyó' magyarok igazságszolgáltatásától"

Különben engedné őket szavazni.

Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője mutatott rá csütörtöki közleményében, hogy Orbán Viktor fél a kivándorolt magyarok szavazataitól, mert tudja, hogy jelentős többségük miatta döntött Magyarország elhagyása mellett.

Véleménye szerint ennek okán a kormány gyakorlatilag ellehetetleníti őket a választásokon való részvételtől, hiszen a levélben való szavazás híján a nagykövetségig vagy a konzulátusig - ahol számukra a szavazás lehetősége ki van jelölve - sokszor több száz kilométert kellene megtenniük, jelentős anyagi kiadást és időt ráfordítva.

"Felháborító, hogy a kormány nem mindenki számára szeretné megoldani a nehézzé vált szavazást, hanem látszatintézkedéseket hoz csak, mivel politikai érdek nem fűzi a valódi megoldáshoz"

- fogalmazott Farkas Gergely.

A Jobbik szerint lehetővé kellene tenni a levélben történő szavazást a külföldön élő, de magyarországi lakcímmel rendelkezők részére is.

"A nép pártján állva 2022-től bevezetnénk az e-szavazás lehetőségét is, amely még egyszerűbbé, hatékonyabbá és olcsóbbá tenné a szavazást mind az emberek, mind pedig az állam számára"

- tette hozzá a legerősebb ellenzéki párt országgyűlési képviselője.