Nincs változás: "MSZP-s kormányfőjelölt nem mondhat olyat, hogy Gyurcsány ne legyen rajta a közös listán"

De legalább Karácsony Gergely is utal egy ezrest.

Tegnap már közöltünk egy előzetest a csütörtöki Heti Válasz interjúból, most további részletekkel is szolgálhatunk.

Karácsony Gergely továbbra is teljes baloldali közös listában hisz, miközben tisztában van azzal, hogy ebbe sem az Együtt, sem a DK nem fog belemenni, míg az LMP egyenesen menekül a 2010 előtti pártokkal való együttműködéstől - attól a szocialista, gyurcsányista brigádtól, amely már kétszer biztosított kétharmadot a Fidesznek.

Kiderült, hogy melyik bizalmasa árulta el Karácsony Gergelyt

A baloldalon tapasztalható káosz egyik ékes bizonyítéka volt az a nyilvánosságra került hangfelvétel, melyen Karácsony Gergely zuglói polgármester és friss baloldali kormányfő-jelölt arról beszél, hogy „a faszért hagyta magát rábeszélni erre (még a párbeszédes - a szerk.) miniszterelnök-jelöltségre", hiszen nem volt túl hasznos, és egyébként is sok dolga van.

Szerinte "amíg nincs erő az ellenzéki együttműködésben, addig a választó sem mozdul, az erőt pedig a közös lista és miniszterelnök-elnök adja".

Elismerte azt is, hogy már hónapokkal korábban megkeresték őt a szocilaista pártból, még akkor, amikor a párt meg kezdte a Botka Lászlóval szembeni politikai leszámolást. De Karácsony ebben nem akart részt venni Botka kicsinálásban, igaz szerinte is túl sok frontot nyitott a szegedi szocialista, és a Gyurcsánnyal szembeni értelmetlen és nyerhetetlen volt.

"MSZP-s kormányfőjelölt nem mondhat olyat, hogy Gyurcsány ne legyen rajta a közös listán".

Érdekes lehet még, hogy szerinte azok terjesztik róla, hogy főpolgármester szeretne lenni, akik az MSZP-n belül meg akarják fúrni a jelöltségét, illetve hogy sok LMP-s politikus könyörgött neki azért, hogy menjen vissza közéjük.

Szóba került a Jobbik is: Karácsony elmondta, nem akar nekik könyörögni a koordinált indulással kapcsolatban, azonban egy ezrest elutal majd nekik, utalva ezzel arra a társadalmi szolidaritásra, ami a Jobbik 660 millió forintos büntetése után alakult ki az országban - pártpreferenciától függetlenül.