Na, végre! Itt egy nagyon egyszerű példa, hogy mindenki megértse, mi zajlik az ÁSZ és a Jobbik között

Ha így nézzük, akkor teljesen érthető.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője a Facebook-oldalán vezette le egy hétköznapi példával azt az egyébként a magyar parlamentarizmusban példátlan esetet, miszerint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) összességében 663 millió forintot vonna el a Jobbiktól, ezzel 3 hónappal a választások előtt lenullázva a Fidesz legesélyesebb és legerősebb kihívóját.

Beszámoltunk arról, hogy az ÁSZ kommunikációs vezetője, Horváth Bálint interjút adott a Magyar Nemzetnek, amelyben továbbra sem volt hajlandó elárulni, hogy végül is mi alapján büntették meg a Jobbikot.

A kézivezérelt ÁSZ féligazságokkal takarózik - A Jobbik újra felpörgeti az adománygyűjtést

Meglehetősen érdekes interjút adott Horváth Bálint, az Állami Számvevőszék kommunikációs vezetője a Magyar Nemzetnek, melyben sokadik kérdésre sem volt hajlandó tisztázni, miért jutott arra a szervezet, hogy a Jobbik 331 millió forint tiltott támogatást kapott. Eközben a legerősebb ellenzéki párt jelezte: tovább folytatják a 2017 végén megkezdett adománygyűjtésüket.

Íme az eset Szilágyi György olvasatában:

Az ÁSZ szóvivőjének briliáns okfejtése: "Horváth Bálint szerint azzal hogy a számvevőszék módszertana elérhető, az ÁSZ minden fontos információt nyilvánosságra hozott, ráadásul a Jobbik maga nem cáfolta a tényállásokat"

A kommentek között találtam egy nagyon jó hasonlatot, pont ilyen ez a Jobbik-ÁSZ ügy is:

- Jó napot kívánok, tudja miért állítottam meg a kocsiját?

- Nem, biztos úr.

- Nos, önt szabálytalan vezetésért 150.000 Ft-ra büntetem.

- De miért?

- Sajnálom, de ez szigorú titok. Postán megkapja a csekket, fizesse be.

A módszertan nyilvános itt is,hiszen a KRESZ szabályok nyilvánosak, de ha nem mondja meg mit vétett ellene valaki, akkor mi a jogalapja a büntetésnek?!

Egyébként, az eredeti sztorit sem árt még egyszer felidézni!

Az ÁSZ szeptember 28-án, délután 15:18-kor írta meg a Jobbiknak, hogy a 2015/2016. évi vizsgálatát kiterjeszti az idei évre is (amely már eleve felvetett törvényességi kérdéseket; jellemző, csak a Jobbik 2017-es költéseit vizsgálta az ÁSZ).

Azonban az adatok feltöltésére hivatott felületet a korábbi fideszes országgyűlési képviselő, Domokos László által vezetett Számvevőszék szeptember 29-én lezárta (holott október 3-a volt a határidő).

Emlékezetes az is, hogy Horváth Bálint korábbi, a kormánypárti Magyar Időknek adott interjújában még arról beszélt, hogy a meg nem nevezett hatóság a jelzését csak októberben (tehát nem szeptember 28-án) küldte el az ÁSZ-nak.

Természetesen, a Jobbik tartalmi kérdésekben is eljuttatta cáfolatát a szervezetnek, azonban azokat egyszerűen lesöpörte az ÁSZ az asztalról.

Ismert, január 8-a óta ketyeg a bomba a Jobbik alatt - onnantól számolva van 15 napja arra a legerősebb ellenzéki pártnak, hogy befizessen az Államkincstárnak 331 millió forintot.