Hódmezővásárhelyen nem indít jelöltet a Jobbik – Márki-Zay-t tartják megfelelőnek a posztra

Mindenkit arra buzdítanak, hogy éljenek szavazati jogukkal.

„A Jobbik Magyarországért Mozgalom azt a döntést hozta, hogy nem indít pártszínekben saját polgármesterjelöltet a hódmezővásárhelyi időközi választáson” - fogalmaz közleményében a pártigazgató.

Hozzáteszi, hogy a függetlenként induló Márki-Zay Péter személyében egy olyan becsületes, a helyi közösségért áldozatkész, a hódmezővásárhelyi lakosokért érdemben tenni akaró embert ismertek meg, akinek nemzeti-keresztény gondolkodása és konzervatív értékrendje közel áll a Jobbikéhoz is.

„A helyi fideszes megfélemlítéssel szembeni bátor kiállása pedig elismerésre méltó. Eddigi ismeretségünk alapján mind emberileg, mind szakmailag alkalmasnak érezzük arra, hogy a jövőben polgármesterként vezesse és felvirágoztassa Hódmezővásárhelyt, amennyiben bizalmat szavaznak neki az emberek.

A Jobbik országos vezetése ugyanakkor tiszteletben tartja Márki-Zay Péter függetlenként való indulását, így nem is döntött a támogatásáról, hiszen ennek a helyhatósági választásnak a hódmezővásárhelyi emberek életéről kell, hogy szóljon, nem a pártok országgyűlési választási kampányának csatazajáról" - fogalmazta meg véleményét Szabó Gábor.

A Jobbik, mint minden választás kapcsán, most is fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy minél többen éljenek szavazati jogukkal, hozzanak felelős döntést saját városuk jövőjéről.

A párt továbbá leszögezte, hogy a Jobbik országos vezetése továbbra sem egyeztet választási együttműködésről balliberális pártokkal, sem országosan, sem a Csongrád megyei város esetében.

"Hódmezővásárhelyi szavazóinknak, támogatóinknak azt javasoljuk, hogy vegyenek részt az időközi választáson és azt a polgármesterjelöltet támogassák szavazataikkal, aki érdemi fejlődést tud elhozni városuk életében" - zárul a közlemény.