Beesett 300 millió forint a fideszes képviselőhöz köthető alapítványhoz

Korábban megbüntették őket, de ez nem volt akadály.

Az összeget a konkrétumot nélkülöző ismertető alapján arra kapták, hogy egy már működő, őshonos állatokat bemutató farmot "látogatóbaráttá tegyenek", "megismertessenek", "megszerettessenek".

Az alapítvány 2012-ben Magyarország és Románia sajtókapcsolatainak javítására szánt EU-s pénzekről döntött, 79 ezer euró értékben indította el a „Közös sajtó szolgáltatás a határmenti térség jobb informálása érdekében” nevű pályázatot. Az alapítvány hivatalos képviselője Simonka unokatestvére volt, az alapítvány által meghívott, majd vesztes Simba Kft.-t Simonka alapította, a nyertes cég tulajdonosai között pedig felbukkant a politikus felesége, édesanyja, és maga az alapítvány vezetője is. A közbeszerzési bizottság mindezt szóvá is tette, ám végül kiírási szabálytalanságok miatt kaptak bírságot.

A mostani 300 millió odaítéléséről a Békés Megyei Önkormányzat területfejlesztési bizottsága döntött, melynek elnöke a fideszes Ruck Márton, aki a már említett Simba Kft.-nek is volt a fejlesztési igazgatója.

Nem tudom, ki hogy van vele, én máris megszerettem a farmot!