Margaret Atwood a #metoo mozgalomról: rossz vége van, ha a vád egyben az ítéletet is jelenti

Margaret Atwood, többszörös díjnyertes kanadai író a Globa and Mail lapban fejtette ki véleményét egy konkrét zaklatási ügyről, de általánosságban is írt a #metoo mozgalomról "Am I a bad feminist?" - című cikkében. Atwood rögtön az elején leszögezi:

"Úgy néz ki, rossz feminista vagyok, nőgyűlölő, erőszaktámogató."

A 78 éves író szerint a nők képesek mindenféle viselkedésre, "lehetnek szentek és lehetnek démoniak is, és képesek bűncselekményekre is".

"Nem angyalok, akik képtelenek rosszat tenni. Ha azok lennének, nem lenne szükségünk jogrendszerre."

Szerinte a #metoo "egy hibás jogrendszer tünete". Érvelése szerint túl sokszor történik az, hogy az áldozatok nem kapnak intézményi segítséget, ezért fordultak az internethez, ami végül hatékony volt, mert "leszakadt az ég, csillagok estek le onnan".

"De mi jön ezután?"

 - teszi fel a kérdést.

Atwood szerint most az a dilemma, hogy a társadalom megjavítja a jogrendszert, vagy túllép rajta. Az viszont nem tiszta, ha az utóbbi következik be, akkor kinél lesz a hatalom?

Az író kifejti, hogy szélsőséges időkben szélsőségesek nyernek, sőt, az ideológiájukból vallás lesz, és aki nem követi őket, istentelennek, eretneknek vagy árulónak tartják, a mérsékelteket pedig megsemmisítik, az ideológiákkal eltörlik a bizonytalanságot. Atwood szerint számos történelmi példa bizonyítja, hogy mindig nagyon rossz vége van annak, ha a vád egyben az ítéletet is jelenti.

Mark Wahlberg 1,5 millió dollárral többet kapott női partnerénél, de felajánlotta a zaklatás ellen küzdő alapnak

Wahlberg és az őt képviselő William Morris Endeavor ügynökség kétmillió dollárt ajánlott fel Michelle Williams nevében a hollywoodi szexuális zaklatások áldozatait képviselő Time's Up jogi alapnak - írja a Variety. Williams a női főszereplője az All the Money in the World című filmnek, férfi főszerepben Wahlberg a partnere.