Lázár lapjában hirdetik az MSZP becsületéért induló hódmezővásárhelyi „független” jelölt sportklubját

Nem két ellenzéki, hanem két Fidesz által támogatott jelölt indul a polgármester választáson.

Az országgyűlési választások előtt egy hónappal megrendezésre kerülő polgármester választásnak annak ellenére, hogy Hódmezővásárhely egy hagyományosan fideszesnek mondható körzet, komoly jelentősége van. Ha az ellenzék által támogatott jelöltnek sikerül jó eredményt elérnie, az a későbbiekben mozgósíthatja az ellenzéki szavazóbázist. Ezt nagyon jól tudja a kormánypárt is, ezért is vélik sokan úgy, hogy Hernádi indulásában benne van a keze a hatalomnak, hiszen ha több jelölt indul, az csak a szavazatok megosztásához vezet.

A Makói Csípős bizonyítékot is talált a Fidesz és Hernádi összefonódására:

A nagy függetlenséget és MSZP becsületet hirdető Hernádi Gyula teniszegyesületét a fideszes Lázár János választókerületi újságjában reklámozzák.

A Négyes című újság tavaly decemberi száma fél oldalas terjedelemben foglalkozott az egyesülettel, ahová egyébként Lázár János is rendszeresen jár sportolni - írják a portálon, ahol arról is beszámolnak, hogy a vásárhelyi fejlesztésekről szóló tájékoztatót Hernádi szórólapjával együtt szórták ki a városban.

Ezek szerint Hódmezővásárhelyen nem két ellenzéki, hanem két, a Fidesz által támogatott jelölt indul Márki-Zay Péterrel szemben. Ezt erősíti az is, hogy a helyi MSZP az alapszabályra hivatkozva kezdeményezte Hernádi pártból való kizárását, aminek híre hallatán Szanyi Tibor ugyan visszakozott, de a múlt hét pénteki taggyűlésen megszüntették a függetlenként induló jelölt tagsági viszonyát.