Boross Péter szerint a Fidesz szellemileg és erkölcsileg is teljesen kiérlelődött

Végülis az OLAF-jelentés és az Elios-botrány is rámutatott, hogy milyen irányba...

Boross Péter ars poeticáját is felfedte a Fidesszel kapcsolatban. Szerinte nem hibátlan a jelenlegi kormány, „az emberei pedig pláne nem azok, ám ha a választópolgár felismeri, hogy sorskérdésről van szó, csak erre az oldalra szavazhat”. Az egykori miniszterelnök az „egyetlen kormányképes tömbnek” nevezte a Fideszt.

„Régebben egyébként sokat bíráltam a Fideszt, hibásnak tartottam két választás elveszítésében. Mostanra azonban szellemileg és erkölcsileg is teljesen kiérlelődött a pártszövetség”

- jelentette ki Boross.

A ’sorosozás’ itt még nem maradt ki, bár vélhetően az interjú a hódmezővásárhelyi fideszes bukta előtt készülhetett.

Nem használhatják Soros György nevét a fideszesek

A gyűlölködést felváltja a sikerpropaganda. Természetesen az Ön adójából.A Magyar Nemzet információi szerint a kormánypárti képviselők Facebook-felületeire semmilyen negatív, lejárató és Sorossal kapcsolatos anyag nem rakható ki - ezt a rövid és tömör, ám annál világosabb utasítást adta kedden politikusainak a Fidesz pártközpontja.

Boross azt mondta a lapnak, hogy „nagyzási hóbort és elmezavar különös keveréke, amit Soros művel” a migráció kapcsán. Szerinte csak az Egyesült Államokban lehetne hatásosan megfékezni a sorosi tevékenységet, „az ottani közvélemény figyelmét érdemes lenne felhívni arra, hogy egy amerikai állampolgárnak először talán a választott hazája gondjait kellene megoldania, és ha beválnak az elképzelései, csak utána vinni el az ötleteit szerte a világba.”

„Innen üzenem a velem nagyjából egykorú Sorosnak: ne legyen mániá­kus!”

– tette hozzá Boross.