Az ISIS stílusában fenyegetik a magyarokat és a lengyeleket ukrán szélsőségesek

Zászlókat is égettek a maszkos férfiak.

"Ukrán nacionalisták, hazafiak vagyunk. Tisztában vagyunk azzal, hogy ti, magyarok és lengyelek Ukrajna területi integritását veszélyeztetitek. Előre figyelmeztetünk benneteket, hogy ezt nem toleráljuk és nem várjuk meg, hogy hátba támadjatok minket. Nem tolerálunk ukránellenes törvényeket, melyek meggyalázzák a méltóságunkat, a hőseinket és az anyanyelvünket" - ezt üzente a szomszédos államban élő kisebbségeknek az egyik maszkos férfi, miközben társai Ukrajna és az ukrán felkelő hadsereg (UPA) zászlóját tartják maguk előtt.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=OBsRz2bBZ2E]

"Az embereink a ti területeiteken is elegen vannak. Ha nem hagytok fel ukránellenes tevékenységeitekkel, nagy problémákat fogunk okozni a területeiteken és elüldözzük honfitársaitokat az anyaországunkból"

- hangzott el a terrorizmussal való, nem egészen burkolt fenyegetés.

Ezt követően az egyik maszkos férfi a földre dobott, majd benzinnel öntött le és meggyújtott egy magyar, illetve egy lengyel zászlót, majd a csapat tagjai az ukrán soviniszta szervezeteknél népszerű karlendítéssel fejezték be a riasztó performanszot.

A legnépszerűbb videómegosztó oldalra február 14-én került föl a felvétel, aminek aggasztó aktualitást ad, hogy kedd hajnalban ismeretlen elkövetők felgyújtották a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) központi irodáját Ungvár belvárosában.

Felgyújtották a Magyar Kulturális Szövetség központi irodáját Ungváron

Az elkövetők közép-európai idő szerint éjjel két óra tájban betörték a KMKSZ-székház járdára néző egyik ablakát, és robbanószerkezetet vagy gyújtópalackot dobtak az épület belsejébe. Az épület földszinti része jelentős részben kiégett, az emeleti helyiségekben nem keletkezett kár. A tűzoltókat a szomszédos irodaépület éjjeliőre értesítette, aki erős robbanásra lett figyelmes, majd az utcára kilépve meglátta a felcsapó lángokat.