A Jobbik a nemzetközi szervezeteknek is elmagyarázná, miért fontos a székely autonómia

Erről Sneider Tamás, az ellenzéki párt alelnöke ír Facebook-bejegyzésében.

Sneider rámutat: az elmúlt nyolc évben a kormánynak nem sikerült áttörést elérni az autonómia ügyében, a székely közösség ugyanúgy jogfosztottságban él, mint korábban. 

A politikus szerint a Fidesz a székelyeket szavazatszerzésre használja, az autonómia ügyében viszont elmaradt a szabadságharc, a kormány meg sem próbálta beemelni a témát a nemzetközi fórumok szintjére.

Sneider kifogásolja azt is, hogy a Fidesz az MSZMP-tagból, az MSZP korábbi vezetőjéből, a Gyurcsány-kormány alatt az Országgyűlés elnöki tisztségét betöltő Szili Katalinból csinált nemzetpolitikáért felelős miniszterelnöki megbízottat.

A Jobbik alelnöke leszögezi: 

ha a választók megbízásából áprilisban a Jobbik alakít kormányt, akkor mi nem sértődött gyerekként viselkedünk a nagy nemzetközi szervezetekkel, hanem leülünk velük, és elmagyarázzuk nekik: "Ide figyeljetek! Két és félmillió magyar, székely és ruszin testvérünk él az igazságtalan trianoni és párizsi békediktátumok következtében szülőföldjén másodrangú állampolgárként. Ezt pedig mi nem fogadjuk el."