A kisgazdák jelöltje visszalépett a jobbikos Szabó Ervin javára

Békés megye 4-es választókörzetében a Jobbik jelöltje a legesélyesebb ellenzéki.

Kérdésünkre Mezei Roland elmondta, hogy visszalépésével támogatja a Dél-békési emberek változás iránti igényét és elismeréssel beszélt Szabó Ervin eddigi munkájáról is. Majd kihangsúlyozta, biztosítva látja azt, hogy a Jobbik kormányra kerülve végrehajtja a választási programjában vállaltakat és a térség felzárkóztatását.

Egyéb iránt mindkét politikusnál kiemelten fontos szerepet játszik a termőföld magyar kézben tartása mellett a családi gazdaságokra épülő vidékgazdaság is.

Dr. Szabó Ervin álláspontja szerint az egyéni érdekalapon működő nagyüzemek helyett az értékalapú vidékmentést szolgáló, magas hozzáadott értéket tartalmazó, családi kis- és közepes gazdaságok termelésére kell alapozni a jövőben. Valamint az élelmiszer előállítás irányába kell fordulnia a térségnek.

A Jobbik politikusa zárszóként elmondta, hogy mindent megtesz majd azért, hogy szavatolja a termelők létbiztonságát és elterjessze a különböző szintű élelmiszer-önrendelkezést szolgáló, területi alapon szerveződő szövetkezeti (háztáji típusú) felvásárlási és értékesítési formát. 

Hangsúlyozták, hogy a két politikus szövetsége a Dél-Békés jövőjébe vetett hit és az itt elő emberekért való törődés jegyében született meg.

Az FKgP hétfőn úgy döntött, visszaléptetik jelöltjeiket a Jobbik javára. Szerdán este azonban kisgazda jelöltek közleményt adtak ki, miszerint mégsem lépnek vissza. 

Ma a párt ismét közleményben tudatta, hogy hiába turnézik az alelnökük, Paulina László a fideszes médiában, a kormányváltás érdekében többségi döntés született arról, hogy az FKgP a legerősebb ellenzéki párt, a Jobbik javára visszalépteti jelöltjeit.

A kisgazda jelöltek visszalépnek a Jobbik javára

„A Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt a sikeres kormányváltás érdekében azt a döntést hozta, hogy a legerősebb ellenzéki párt, a Jobbik Magyarországért Mozgalom javára kéri visszalépni nyilvántartásba vett országgyűlési képviselőjelöltjeit."Arra kérik a tagokat és szimpatizánsokat, hogy listán és egyéniben is a Jobbikra szavazzanak.